Ελλαδα

«Θέλω τον φίλο μου, τον αδερφό μου» έλεγε ο 14χρονος όταν εντοπίστηκε το πτώμα του Τάσου (video)

Θρήνος στην κηδεία του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130920-296909.jpg

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει σήμερα το πρωί ενώπιον της.

Ο ίδιος, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «bullying» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Ο δικηγόρος του μιλά για ένα παιδί που τώρα ίσως συνειδητοποιεί την πράξη του, χωρίς ακόμη να έχει πλήρως αντιληφθεί το κακό που προκάλεσε και δηλώνει ότι πλέον εμφανίζεται μετανιωμένος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού «Γέφυρα», εκείνος μετά το φονικό γύρισε σπίτι του και κοιμήθηκε ενώ το επόμενο πρωί συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 14χρονου Τάσου και όταν ο ίδιος του ο πατέρας βρήκε τη σορό του παιδιού εκείνος ξέσπασε φωνάζοντας πως θέλει να γυρίσει πίσω ο φίλος του, «ο αδερφός» του.

Αστυνομικοί που συμμετείχαν στις ανακρίσεις τονίζουν ότι δεν είπε το παραμικρό για την εμπλοκή του, παρά μόνο όταν τα στοιχεία από το μαχαίρι οδήγησαν σε εκείνον.

Εν τω μεταξύ, η μία μαρτυρία μετά την άλλη που βγαίνει στο φως κάνουν λόγο για βίαιη και επιθετική συμπεριφορά από τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Ο Χάρης Ζαμπάκης, θείος του 14χρονου θύματος λέει μάλιστα ότι λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του ήταν ο Τάσος και ο δίδυμος αδελφός του που ήταν ουσιαστικά η μοναδική παρέα του. Μάλιστα, ο κ. Ζαμπάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega δήλωσε ότι έμαθε πως οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του δράστη ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε το όνομά του και το όνομα του Τάσου και δίπλα τη φράση «φίλοι-αδέλφια». Και για τον λόγο αυτό αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να γράφεις για κάποιον που σου κάνει bullying ότι είστε φίλοι και αδέλφια»;

Επίσης, υπάρχουν τώρα μαρτυρίες ότι ο 14χρονος είχε χτυπήσει δυο παιδιά στο σχολείο, είχε αποβληθεί μάλιστα, ενώ είχαν βρεθεί και σκάγια στο σχολείο από το όπλο που όπως λένε έχει στην κατοχή του.

Μητέρα συμμαθητή του θύτη και του θύματος δήλωσε ότι στο παρελθόν η διευθύντρια του σχολείου είχε καλέσει αρκετές φορές τον πατέρα του για συστάσεις για την επιθετική του συμπεριφορά.

Χθες το απόγευμα, κηδεύτηκε ο Τάσος σε κλίμα βαθιάς οδύνης:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ