- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καλοκαίρι...είχαμε - Αλλαγή του καιρού από το Σάββατο
Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Καλοκαίρι...είχαμε - Αλλαγή του καιρού από το Σάββατο
Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ελλάδα φαίνεται να απομακρύνεται σταδιακά από το παρατεταμένο καλοκαιρινό σκηνικό και να περνά σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες.
Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, η Ευρώπη βρίσκεται αυτή την περίοδο αντιμέτωπη με ένα έντονο καιρικό δίπολο. Μια εκτεταμένη ζώνη ατμοσφαιρικών διαταραχών, η οποία εκτείνεται από τη βορειοανατολική Ευρώπη έως τη βορειοδυτική Αφρική, έχει οδηγήσει τη δυτική και βόρεια Ευρώπη σε συνθήκες που θυμίζουν ήδη φθινόπωρο, με χαμηλές θερμοκρασίες, διαδοχικά μέτωπα και ισχυρές βροχές. Αντίθετα, στα νότια και ανατολικά της ηπείρου, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν, διατηρώντας ένα σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε καλοκαίρι παρά στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.
Η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει από το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς η πρώτη οργανωμένη φθινοπωρινή διαταραχή θα κινηθεί προς τη χώρα. Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, τα πρώτα σημάδια της μεταβολής θα εμφανιστούν το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, αρχικά στα βόρεια και βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία αναμένεται να ενισχυθεί την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όταν το μέτωπο θα επεκταθεί προς το Ιόνιο και σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι έντονα, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας την πρώτη αξιόλογη φθινοπωρινή διαταραχή της φετινής περιόδου.
Η μεταβολή δεν θα περιοριστεί στις βροχοπτώσεις, καθώς από την Κυριακή αναμένεται και αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί σε επίπεδα πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή, προσφέροντας την πολυπόθητη δροσιά μετά το παρατεταμένο διάστημα ζέστης. Παράλληλα, τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δεν δείχνουν νέα σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο κ. Κολυδάς, η συγκεκριμένη αλλαγή δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι τελειώνει οριστικά ή ότι έχει «κλειδώσει» πλέον το φθινόπωρο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Στο όχημα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα - Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
Όσα ζήσαμε στο Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens στο ΟΑΚΑ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Τέσσερις συλλήψεις από τις Αρχές
Δείτε το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Η πολυτάραχη ζωή του, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο
Η κρίση αξιών σε πρώτο πλάνο
Από λάθος χειρισμούς του οδηγού ξεκίνησε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.