- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το MAKEDONIA PALACE αλλάζει ριζικά (video, εικόνες)
Στα 12,4 εκ. ευρώ το ύψος της συνολικής επένδυσης
Το πρώτο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης στην ιστορία του MAKEDONIA PALACE παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εμβληματικού ξενοδοχείου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Η συνολική επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Managing Director του MAKEDONIAPALACE, Maria Goncharova, δήλωσε: «Μετά από έντονη προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε πλέον σε ετήσια πληρότητα άνω του 70%. Το έργο της ανακαίνισης του MAKEDONIAPALACE αποτελεί για μας την υλοποίηση ενός οράματος. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ανακαίνισης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 12,4 εκατ. ευρώ».

«Στόχος μας είναι το REMAKEPROJECT να μετατρέψει το MAKEDONIAPALACE σε σημείο αναφοράς στο χώρο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολλαπλών εμπειριών σύγχρονο ξενοδοχείο» συμπλήρωσε η κυρία Goncharova.
Η φημισμένη αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελείται την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, επεσήμανε ότι το MAKEDONIA PALACE είναι βασικά ένα ξενοδοχείο πόλεως, το οποίο, όμως, λόγω της θέσης του στην παραλία, προσφέρεται και για διακοπές, ενώ, παράλληλα, είναι το σημαντικότερο ξενοδοχείο συνεδριακού τουρισμού στην πόλη.
«Στο εσωτερικό του κτιρίου προχωρούμε σε θεαματικές αλλαγές, που κινούνται σε δύο άξονες: τη λειτουργικότητα και την αρμονία του χώρου» επεσήμανε η κυρία Βαφειάδη και συνέχισε, λέγοντας: «Η πλέον αισθητική αλλαγή θα γίνει στον χώρο της ρεσεψιόν, η οποία μετακινείται κεντρικά στον άξονα της θάλασσας, έχοντας απευθείας οπτική επαφή με την παραλία και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Στην καινούργια ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, κυριαρχούν λιτές, αλλά και μοντέρνες γραμμές, που βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Δεύτερη θεαματική αλλαγή θα είναι η μετακίνηση του μπαρ προς την παραλία, και η δημιουργία ενός νέου χώρου με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο. Όλοι οι χώροι υποδοχής και εστίασης του ξενοδοχείου έχουν, πλέον, ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, προνόμιο που δεν υπήρχε παλιότερα.
Παράλληλα, δημιουργούνται:
• destination spa της τάξης των 450 τετραγωνικών μέτρων (στην παλιά θέση του μπαρ)
• αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων
Στο βίντεο που ακολουθεί μιλούν για το ιστορικό ξενοδοχείο μιλούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τους δίνουν νερό και τους σκουπίζουν τον ιδρώτα
Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και αναλυτικές οδηγίες προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες
Το κείμενο για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της ανώνυμης προσφοράς ζωής
«Δεν ξέρω πώς είναι η κόλαση, αλλά αυτό που αντίκρισα ήταν δέκα φορές χειρότερο»
Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί
Το ΕΛΥΡΟΣ και το Iosif K. ενεπλάκησαν σε ατύχημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Πότε θα δουν τις αλλαγές οι πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν γιος του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη και της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.