- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σαραφίδης παίρνει την σκυτάλη της πτώχευσης από την Ηλεκτρονική
Κατατέθηκε η αίτηση και εκκρεμεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Σαραφίδης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία εκδικάστηκε, αλλά εκκρεμεί ακόμη η απόφαση.
H αίτηση πτώχευσης της Σαραφίδης αποτελεί συνέχεια της πτώχευσης της Ηλεκτρονικής, στον όμιλο της οποίας είχε προσχωρήσει το 2007. Με ακόμη βορειοελλαδίτικη επιχείρηση πάει για «λουκέτο», η οποία που άνοιξε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και αριθμούσε μέχρι τώρα ένα σημαντικό δίκτυο καταστημάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Τα καταστήματα της Σαραφίδης είναι ήδη κλειστά και δεν μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή και όπως τονίζεται δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών της επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων της, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην την προμηθεύουν με εμπόρευμα.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας (1/7/2014-30/6/2015) ο κύκλος εργασιών της Σαραφίδης είχε μειωθεί στα 3,8 εκατ. ευρώ από 8,061 εκατ. ευρώ, οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν στις 916.490 ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεών της έφτασαν στα 12,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της στις 30/6/2015 ανερχόταν σε 35 άτομα σε σύγκριση με τα 53 άτομα κατά την οικονομική χρήση του 2015.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.