- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης: Οι Δήμοι ήταν και είναι ασπίδα για κάθε αδύναμο
«Όλο το βάρος της κρίσης έπεσε σε μας»
«Η χώρα περνά τις πιο κρίσιμες ώρες. Καμία λύση από εδώ και στο εξής δεν θα είναι εύκολη. Χάθηκε χρόνος, χάθηκαν ευκαιρίες, χάθηκε αξιοπιστία και όχι μόνο τους έξι τελευταίους μήνες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε παρέμβασή του στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Στη συνεχεία ο Δήμαρχος είπε ότι οι πόλεις, οι δήμοι, πέντε χρόνια κάλυψαν τα κενά που άφηνε πίσω της η κεντρική διοίκηση. «Ας μη γελιόμαστε, κεντρικό κράτος δεν υπήρχε ούτε στην πρόνοια ούτε στην κοινωνική προστασία. Όλο το βάρος έπεσε στους δήμους. Αποτελέσαμε και αποτελούμε ασπίδα για κάθε αδύναμο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Στην Αθήνα στηρίζουμε καθημερινά 20.000 ανθρώπους με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και συσσίτια. Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο παλιό Φρουραρχείο, κάθε εβδομάδα προστίθενται 150 νέοι δικαιούχοι. Σήμερα έχουμε εγγεγραμμένες περισσότερες από 8.000 οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους.
Όλοι μας έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερβούμε πολιτικές γραμμές και ιδεολογικές περιχαρακώσεις και να συνεργαστούμε. Αυτό που οι δήμοι και οι δήμαρχοι κάνουμε χρόνια τώρα, θα το κάνουμε και στα δύσκολα που έρχονται. Απαιτείται όμως να συγκροτήσουμε ένα πολύ πιο συστηματοποιημένο δίκτυο αλληλεγγύης και να συμφωνήσουμε σε πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρέπει να λειτουργήσουμε, σε συνεργασία με τις Περιφέρειές μας, με μεθόδους μητροπολιτικής διακυβέρνησης. Για παράδειγμα, ως ανάγκη πρώτης προτεραιότητας είναι να διασυνδέσουμε τα Κοινωνικά Φαρμακεία, ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες που είναι πολλές και εξατομικευμένες. Το χρέος μας για συνεργασία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, την ώρα που τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται όλο και πιο λίγα. Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε», κατέληξε.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.