- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμα κινδύνου από Ζελένσκι: Έρχονται οι πιο δύσκολοι μήνες για την Ουκρανία
«Θα δεχτούμε πίεση στο μέτωπο και στη διπλωματία»
Η σκοτεινή πρόβλεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους δύσκολους μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι δύσκολοι για την Ουκρανία, καθώς θα αντιμετωπίσει πίεση τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και σε διπλωματικό επίπεδο για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εταίροι της Ουκρανίας έχουν ζητήσει από το Κίεβο να περιορίσει τα πλήγματά του στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα, καθώς οι διεθνείς τιμές εκτοξεύθηκαν λόγω του πολέμου στο Ιράν και της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Δεν κατονόμασε τους εταίρους αυτούς, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, δήλωσε ότι στην περίπτωση που η Ρωσία θέλει αποκλιμάκωση, θα πρέπει να σταματήσει τις δικές της επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και συμφώνησε στην επανέναρξη τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών, με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον.
Παραδέχτηκε, όμως, ότι οι ΗΠΑ είναι αυτήν τη στιγμή απρόθυμες να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.
«Αυτή η εαρινή-θερινή περίοδος θα είναι αρκετά δύσκολη πολιτικά και διπλωματικά. Ίσως υπάρξει πίεση στην Ουκρανία» εκτίμησε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους, σε σχόλια που δόθηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 10/4 στη δημοσιότητα από το γραφείο του. Και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει επίσης πίεση στο πεδίο της μάχης».
Παράλληλα, ο Ζελένσκι επανέλαβε το κάλεσμά του για περισσότερη διεθνή πίεση στη Ρωσία. Με την εκεχειρία δύο εβδομάδων που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αμερικάνικες κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο -που προσωρινά χαλάρωσαν εν μέρει στη διάρκεια της σύγκρουσης- θα επιβληθούν ξανά πλήρως.
Τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ εξαίρεσαν από τις αμερικανικές κυρώσεις για διάστημα 30 ημερών την πώληση ρωσικού αργού και πετρελαϊκών προϊόντων που ήταν ήδη φορτωμένα σε πλοία, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας, στις οποίες έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή ο πόλεμος στο Ιράν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.