- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αισιοδοξία Τραμπ για την κατάπαυση πυρός στο Ιράν: «Η εκεχειρία θα κρατήσει»
Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
«Αποδέχονται όλα όσα πρέπει να αποδεχτούν. Μην ξεχνάτε ότι ηττήθηκαν», το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για την εκεχειρία στο Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για μια μακροχρόνια ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν μετά την κατάπαυση του πυρός, η οποία έχει μπει στο δεύτερο 24ωρο από την έναρξή της.
Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν στο Πακιστάν αυτό το Σαββατοκύριακο παρά την εύθραυστη εκεχειρία που επικρατεί. «Εκφράζονται πολύ διαφορετικά στις συνεδριάσεις σε σχέση με αυτά που λένε στον Τύπο. Είναι πολύ πιο λογικοί» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Και πρόσθεσε, μιλώντας για τους Ιρανούς αξιωματούχους: «Αποδέχονται όλα όσα πρέπει να αποδεχτούν. Μην ξεχνάτε ότι ηττήθηκαν».
Η κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχει φέρει σχετική ηρεμία στην περιοχή (σ.σ. με εξαίρεση τον Λίβανο, τον οποίο βομβαρδίζει το Ισραήλ), χωρίς να αναφερθεί κάποια νέα επίθεση στο Ιράν ή στον Περσικό Κόλπο έπειτα από πέντε εβδομάδες εμπόλεμης κατάστασης.
Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα φοβάται πως η εκεχειρία θα μπορούσε να διαλυθεί λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο.
Σε σχέση με το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε στο NBC News ότι συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Μεγάλη Τεταρτη και ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση.
Χαμενεΐ :Το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματά του
«Το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματά του», υπογραμμίζεται σε μήνυμα του ανώτατου ηγέτη της χώρας, του αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, που μετέδωσε νωρίτερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.
«Το ηρωικό έθνος του Ιράν αναδείχθηκε νικητής στο πεδίο αυτής της μάχης», υποστηρίζει και επισημαίνει πως η Τεχεράνη θεωρεί όλα τα κατά τόπους μέτωπα αντίστασης ως ένα ενιαίο. Ο νέος ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν διαβεβαιώνει πως η Τεχεράνη:
- Δεν θα αφήσει ατιμώρητους τους εγκληματίες που επιτέθηκαν στο Ιράν,
- θα αξιώσει πολεμικές αποζημιώσεις και
- θα ακολουθήσει νέα τακτική σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ.
Συμβουλεύει, μάλιστα, τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους παρά τις «διαπραγματεύσεις με τον εχθρό», ενώ καλεί τα κράτη του Περσικού Κόλπου να είναι προσεχτικά απέναντι στις «ψεύτικες υποσχέσεις του Σατανά», όπως είπε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.