- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταχυδρόμος κέρδισε αποζημίωση επειδή του άλλαξαν το ωράριο
O εργαζόμενος είχε διαγνωστεί με αυτισμό και προβλήματα ψυχικής υγείας
Δικαστήριο δικαιώνει ταχυδρόμο που δεν ήθελε να αλλάξει βάρδια
Η υπόθεση ταχυδρόμου που έλαβε αποζημίωση μετά από αλλαγή στο ωράριό του αναδεικνύει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργαζόμενους με αναπηρία και τις απαιτήσεις για εύλογες προσαρμογές στον χώρο εργασίας. Η απόφαση για τη Royal Mail έρχεται έπειτα από δικαστική διαμάχη σχετικά με το αν η εταιρεία έλαβε υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του ταχυδρόμου.
Ο Ντάρεν Γουίλιαμς εργαζόταν ως ταχυδρόμος στο Έκλς του Μάντσεστερ για δεκαετίες, ξεκινώντας τις βάρδιές του στις 5 το πρωί, μια ρουτίνα που — όπως ανέφερε — τον βοηθούσε να διαχειρίζεται το άγχος και να αποφεύγει τον συνωστισμό, ενώ του επέτρεπε να επιστρέφει νωρίς στο σπίτι για να φροντίζει τη σύζυγό του με προβλήματα υγείας.
Μετά από άδεια ασθενείας μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023, η εταιρεία του ζήτησε να ξεκινά αργότερα και σε διαφορετική διαδρομή, με στόχο — σύμφωνα με τη διοίκηση — να μειωθεί ο κίνδυνος νέας μακροχρόνιας απουσίας. Ο εργαζόμενος, ο οποίος είχε διαγνωστεί με αυτισμό και προβλήματα ψυχικής υγείας, αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή θα επιδείνωνε την κατάστασή του.
Η υπόθεση οδηγήθηκε σε εργατικό δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η Royal Mail δεν προχώρησε σε επαρκείς εύλογες προσαρμογές για την αναπηρία του, στοιχείο που συνιστά διάκριση. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα έπρεπε να του δοθεί χρόνος μετάβασης σε νέο ωράριο και ότι η εταιρεία όφειλε να εξετάσει λύσεις ώστε να διατηρηθεί νωρίτερη έναρξη εργασίας.
Τελικά επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 13.000 λιρών για ηθική βλάβη, ενώ η αξίωση περί παρενόχλησης απορρίφθηκε. Παράλληλα, ο δικαστής σημείωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα συστήματα για να σχεδιάσει κατάλληλη διαδρομή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εργαζομένου.
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.