ΗΠΑ: Καμία εγγύηση ασφάλειας σε πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν παροχή ασφάλειας σε εταιρείες ενέργειας που επενδύουν στη Βενεζουέλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται να προσφέρουν εγγυήσεις ασφάλειας σε πετρελαϊκές εταιρείες που εξετάζουν ή αναπτύσσουν δραστηριότητα στη Βενεζουέλα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television, ο Ράιτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σκοπεύει να εμπλακεί στην παροχή επιτόπιας προστασίας: «Δεν πρόκειται να εμπλακούμε παρέχοντας επιτόπια ασφάλεια σε ανθρώπους στη Βενεζουέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ «Οι εταιρείες γνωρίζουν τους κινδύνους»
Ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δραστηριοποιούνται διεθνώς, συχνά σε σύνθετα και απαιτητικά περιβάλλοντα, και διαθέτουν την εμπειρία για να διαχειρίζονται τους σχετικούς κινδύνους. Όπως σημείωσε, η ευθύνη για την ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων βαραίνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Η φυσική αλλά και η χρηματοοικονομική ασφάλεια αποτελούν διαχρονικά βασικές ανησυχίες για τις εταιρείες που εμφανίζονται επιφυλακτικές ως προς τη δέσμευση νέων επενδύσεων στη Βενεζουέλα, εν μέσω πολιτικής και οικονομικής αστάθειας.
Κάλεσμα Τραμπ για επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα
Οι δηλώσεις Ράιτ έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει καλέσει αμερικανικές εταιρείες να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση του δοκιμαζόμενου πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλα.
Το κάλεσμα αυτό διατυπώθηκε μετά τη σύλληψη, στις 3 Ιανουαρίου, του ισχυρού άνδρα της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, εξέλιξη που, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ενεργειακό κλάδο της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδειες σε BP, Shell, Eni, Repsol, Chevron – «Άριστες» σχέσεις Ουάσινγκτον-Καράκας
O ύποπτος, κάτοικος του Σεν-Σεν-Ντενί, τελούσε υπό διοικητικό μέτρο επιτήρησης
Η αμερικανική δέσμευση στο ΝΑΤΟ αμφισβητείται και η Ευρώπη εξετάζει άμυνα και πυρηνική αποτροπή
Οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι δεν περιείχαν δραστική ουσία
Οι αρχές λένε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το μακελειό του Σίδνεϊ με 15 νεκρούς
Ο Λευκός Οίκος επανεξετάζει τα μέτρα μετά πίεση τιμών και πολιτικό κόστος ενόψει εκλογών
Σε μια μέρα που υπήρξε και δεύτερη χιονοστιβάδα
Συνολικά κατηγορούνται πέντε άνδρες
Tι υποστηρίζει ο Βρετανός εξελικτικός βιολόγος
Καθώς περιέγραψε την καθημερινή προσπάθεια διατήρησης της νηφαλιότητας
Βίντεο σε λεωφορείο οδήγησε σε σύλληψη, αλλά και σε απειλές κατά του θύματος
Η Aνίλα Μπίσα κάνει λόγο για διαδικτυακή παρενόχληση και ανεπιθύμητη προσοχή στον δρόμο
Διαρροή νερού έκλεισε αίθουσες, τρία περιστατικά σε μήνες και φθορές σε σπάνια τεκμήρια
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μεταβαίνει στη Διάσκεψη του Μονάχου σε μια περίοδο πρωτοφανούς έντασης στις διατλαντικές σχέσεις
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση
Τριπλό χειρουργείο για την Αμερικανίδα σκιέρ
Ανάλυση αποκαλύπτει έντονη στροφή του δισεκατομμυριούχου σε εθνικιστικά αφηγήματα και ακροδεξιό περιεχόμενο
Η Κάθι Ράμλερ, αποχωρεί εν μέσω αντιδράσεων για την αλληλογραφία της με τον Τζέφρι Έπσταϊν, την οποία αποκάλυψε πρόσφατα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Είναι η σημαντικότερη οπισθοδρόμηση» καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, το διχασμένο βρετανικό εκλογικό σώμα και η στάση του απέναντι στον Κιρ Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.