- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τρεις νεκροί στην Τζαμάικα - Ο ισχυρότερος τυφώνας στον κόσμο πλησιάζει
Ο τυφώνας Μελίσα πλησιάζει με ανέμους 280 χλμ/ώρα - Αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις
Τρεις νεκροί στην Τζαμάικα από τον τυφώνα Μελίσα - Ο ισχυρότερος στην ιστορία του νησιού, απειλεί με καταστροφές και πλημμύρες
Η Τζαμάικα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ισχυρότερο τυφώνα στην ιστορία της, καθώς η Μελίσα, κατηγορίας 5, πλησιάζει τις ακτές με ανέμους έως 280 χλμ/ώρα.
Ήδη έχουν καταγραφεί τρεις νεκροί στη Τζαμάικα, ενώ συνολικά επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Καραϊβική.
Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει το νησί τις επόμενες ώρες, διασχίζοντάς το διαγώνια από νότο προς βορρά. Οι αρχές προειδοποιούν για καταστροφικές πλημμύρες, κατολισθήσεις και εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές.
Ο πρωθυπουργός Άντριου Χόλνες δήλωσε πως «καμία υποδομή δεν μπορεί να αντέξει έναν τυφώνα κατηγορίας 5» και υπέγραψε υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για περιοχές υψηλού κινδύνου.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τζαμάικα προειδοποιεί ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει ανεπηρέαστη, ενώ αναμένονται βροχοπτώσεις έως και ένα μέτρο σε ορισμένα σημεία.
Η κυβέρνηση έχει ανοίξει σχεδόν 900 καταφύγια, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους ενόψει μιας πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο τυφώνας βρισκόταν περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κίνγκστον και περίπου 530 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γκουαντανάμο της Κούβας, με μέγιστους σταθερούς ανέμους 280 χλμ/ώρα. Κινούνταν βορειοβορειοανατολικά με ταχύτητα 4 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι.
Ορισμένα τμήματα της ανατολικής Τζαμάικας θα μπορούσαν να δεχθούν έως ένα μέτρο βροχής, ενώ η δυτική Αϊτή θα μπορούσε να δεχθεί 40 εκατοστά, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. «Είναι πιθανές καταστροφικές αιφνίδιες πλημμύρες και πολυάριθμες κατολισθήσεις».
Ώρες πριν από την καταιγίδα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να προετοιμαστεί καθώς προειδοποιούσε για καταστροφικές ζημιές.
«Δεν υπάρχουν υποδομές στην περιοχή που μπορούν να αντέξουν έναν τυφώνα Κατηγορίας 5», δήλωσε ο πρωθυπουργός Άντριου Χόλνες. «Το ερώτημα τώρα είναι η ταχύτητα της ανάκαμψης. Αυτή είναι η πρόκληση».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.