- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στίβεν Κινγκ κατά Τραμπ: «Ένας πρόεδρος που δεν ξέρει να γράφει, δεν ξέρει να σκέφτεται»
Σφοδρή κριτική για τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου στα social media
Ο Στίβεν Κινγκ επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ για τα μηνύματά του στα social media - Ο διάσημος συγγραφέας αμφισβητεί τις ικανότητες του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός συγγραφέας τρόμου Στίβεν Κινγκ εξαπέλυσε αιχμηρή κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τα συχνά ανορθόγραφα και ακατάστατα μηνύματά του στην πλατφόρμα Truth Social.
Με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) στις 17 Αυγούστου, ο Στίβεν Κινγκ έγραψε: «Μπορείς να εμπιστευτείς έναν πρόεδρο που δεν ξέρει να γράφει, κάνει σοβαρά γραμματικά λάθη και κεφαλαιοποιεί λέξεις στην τύχη; Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να γράψει, δεν μπορεί και να σκεφτεί».
Όποιος παρακολουθεί τον Τραμπ και τις ανακοινώσεις του, γνωρίζει ότι πολλές από αυτές προέρχονται από το Truth Social σε αναρτήσεις που φαίνεται να γράφονται από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Τραμπ έχει ένα συγκεκριμένο «je ne sais quoi» στις αναρτήσεις του. Για παράδειγμα, ένα από τα πρόσφατα μηνύματά του για τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ουάσινγκτον έγραφε: «Θα κάνω την Πρωτεύουσά μας πιο ασφαλή και πιο όμορφη από ποτέ. Οι Άστεγοι πρέπει να φύγουν, ΑΜΕΣΑ. Θα σας δώσουμε μέρη να μείνετε, αλλά ΜΑΚΡΙΑ από την Πρωτεύουσα. Οι Εγκληματίες, εσείς δεν χρειάζεται να φύγετε. Θα σας βάλουμε στη φυλακή, όπου ανήκετε».
Ο συγγραφέας τόνισε την περίεργη χρήση κεφαλαίων γραμμάτων και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις γραμματικές δεξιότητες του Τραμπ.
Can you possibly trust a President who can't spell, has serious problems with grammar, and capitalizes at random? I think not. A President who can't write can't think. Thank you for your attention to this matter.
— Stephen King (@StephenKing) August 16, 2025
Τα σχόλια του Κινγκ έχουν διχάσει τον κόσμο, και δεν είναι η πρώτη φορά. Ένας χρήστης έγραψε: «Είσαι συγγραφέας. Εκείνος είναι επιχειρηματίας και ηγέτης. Έχεις δει ποτέ τη γραφή του γιατρού σου; Τον εμπιστεύεσαι, δεδομένου του γεγονότος ότι μετά βίας μπορεί να μουτζουρώσει;» Ένας άλλος επέμεινε: «Το ότι κάποιος μπορεί να γράψει, δεν λέει πολλά για τον ίδιο».
Ένας τρίτος σχολίασε: «Η γραμματική δεν είναι μέτρο ευφυΐας. Μείνε στο πεδίο σου». Κάποιος άλλος είπε: «Με όλο τον σεβασμό, Στίβεν, αυτό φαίνεται λίγο άδικο. Πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται με την ορθογραφία ή τη γραμματική θα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά από τον Τραμπ. Το θέμα δεν είναι τα τυπογραφικά λάθη - είναι ο ασυνάρτητος, ακανόνιστος τρόπος που επικοινωνεί. Αυτό αντικατοπτρίζει τον τρόπο σκέψης, όχι μόνο τη γραφή».
Ωστόσο, άλλοι συμφώνησαν περισσότερο με τα αισθήματα του Κινγκ. «Μία από τις καλύτερες απόψεις που έχω δει όλη μέρα», συμφώνησε κάποιος. Πρόσθεσε: «Η έλλειψη συνεκτικής ικανότητας γραφής του υποδηλώνει πολύ περισσότερα από όσα αναγνωρίζουν οι άνθρωποι».
«Ένας πρόεδρος που μπερδεύει την Αλάσκα με τη Ρωσία δεν πρέπει να είναι πρόεδρος», σημείωσε ένας άλλος στον απόηχο του γεγονότος ότι ο Τραμπ είπε λανθασμένα στους δημοσιογράφους ότι συναντούσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην πατρίδα του.
«Στίβεν, έχεις απόλυτο δίκιο», πρόσθεσε κάποιος άλλος. «Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να ορθογραφήσει, που κακοποιεί τη γραμματική και σκορπίζει τυχαία κεφαλαία γράμματα δεν είναι ηγέτης - είναι μια παγκόσμια ντροπή».
(Πηγή: Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.