- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε πυρηνικά υποβρύχια να μετακινηθούν κοντά στη Ρωσία
Ως απάντηση στις απειλές Μεντβέντεφ
Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε πυρηνικά υποβρύχια να μετακινηθούν κοντά στη Ρωσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως έδωσε εντολή σε δύο πυρηνικά υποβρύχια να πάρουν θέση σε περιοχές κοντά στη Ρωσία, ως απάντηση στις απειλές που έχει διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Διέταξα δύο πυρηνικά υποβρύχια να πάρουν θέση στις κατάλληλες περιοχές, για την περίπτωση που αυτές οι ανόητες και εμπρηστικές δηλώσεις είναι κάτι περισσότερο από αυτό», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Truth Social.
«Οι λέξεις έχουν σημασία και μπορούν συχνά να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτήν τη φορά», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε πρόσφατα στο Χ, ο Ρώσος αξιωματούχος, το νούμερο 2 αυτήν τη στιγμή στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, έγραψε πως κάθε νέο τελεσίγραφο από τον Ντόναλντ Τραμπ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία «είναι μια απειλή και ένα βήμα προς τον πόλεμο» με τις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ και ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αντάλλαξαν πυρά τις τελευταίες ημέρες, μετά την δήλωση του προέδρου την Τρίτη ότι η Ρωσία έχει «10 ημέρες από σήμερα» για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, διαφορετικά θα επιβληθούν δασμοί σε αυτήν και στους αγοραστές πετρελαίου της.
Η Μόσχα, η οποία έχει θέσει τους δικούς της όρους για την ειρήνη στην Ουκρανία, δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θα συμμορφωθεί με την προθεσμία του Τραμπ.
Ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Τραμπ ότι παίζει «παιχνίδι» και του υπενθύμισε ότι η Ρωσία διαθέτει πυρηνικές δυνατότητες τελευταίας λύσης από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, μετά την προειδοποίηση του προέδρου να «προσέχει τα λόγια του».
Ο Μεντβέντεφ έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο φανερά αντιδυτικούς σκληροπυρηνικούς του Κρεμλίνου από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία το 2022. Οι επικριτές του Κρεμλίνου τον χλευάζουν ως ανεύθυνο και απρόβλεπτο, αν και ορισμένοι δυτικοί διπλωμάτες λένε ότι οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν τη σκέψη των ανώτερων κύκλων του Κρεμλίνου.
Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.