- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε σχολείο
Σκηνές πανικού με δεκάδες θύματα και τραυματίες - Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας
Μπανγκλαντές: Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε σχολείο στην Ντάκα - 19 νεκροί, 164 τραυματίες - Ο πιλότος μεταξύ των θυμάτων.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 164 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπανγκλαντές συνετρίβη σε σχολικό και πανεπιστημιακό συγκρότημα στην πρωτεύουσα Ντάκα, μετά από τεχνική βλάβη λίγο μετά την απογείωσή του.
Το αεροσκάφος τύπου F-7 BGI απογειώθηκε στις 13:06 τοπική ώρα από τη στρατιωτική βάση του Κουρμιτόλα στην Ντάκα του Μπανγκλαντές για προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση, αλλά παρουσίασε μηχανική βλάβη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού Αντισυνταγματάρχη Σάμι Ουντ Ντάουλα Τσόουντρι.
«Ο πιλότος έκανε ηρωική προσπάθεια να απομακρύνει το αεροσκάφος από κατοικημένες περιοχές. Παρά τις προσπάθειές του, το αεροσκάφος συνετρίβη σε διώροφο κτίριο του σχολείου και κολεγίου Milestone», δήλωσε ο ίδιος.
Ο πιλότος ήταν μεταξύ των νεκρών, ενώ το στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης για τα αίτια της τραγωδίας.
Βίντεο από το σημείο δείχνουν μεγάλη φωτιά σε προαύλιο χώρο, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό, ενώ πλήθος παρακολουθεί έντρομο από απόσταση. Πυροσβέστες έριχναν νερό στα διαλυμένα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο φαίνεται να χτύπησε την πλευρά του κτιρίου, προκαλώντας τεράστιο ρήγμα και καταστροφές σε μεταλλικές κατασκευές, σύμφωνα με πλάνα του Reuters.
Ο Μπιντάν Σάρκερ, διευθυντής της μονάδας εγκαυμάτων του Ιατρικού Κολλεγίου Ντάκα, δήλωσε: «Ένα παιδί της τρίτης δημοτικού έφτασε νεκρό, ενώ τρεις ακόμη – ηλικίας 12, 14 και 40 ετών – νοσηλεύονται».
Φωτογραφίες από τη σκηνή καταγράφουν σκηνές πανικού, με ανθρώπους να κλαίνε και να προσπαθούν να παρηγορηθούν μεταξύ τους.
«Όταν πήγα να πάρω τα παιδιά μου και έφτασα στην πύλη, ένιωσα κάτι να έρχεται από πίσω. Άκουσα μια έκρηξη. Γυρνώντας, είδα μόνο φωτιά και καπνό», ανέφερε ο Μασούντ Ταρίκ, καθηγητής στο σχολείο.
Το δυστύχημα έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους της Air India στο Άχμενταμπαντ της Ινδίας, όπου σκοτώθηκαν 241 από τους 242 επιβάτες και 19 άτομα στο έδαφος, σε μία από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες της τελευταίας δεκαετίας.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.