- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΕΕ ενέκρινε 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος
Θα πλήξουν τα νέα τάνκερ-φαντάσματα της Μόσχας και τις εξαγωγές πετρελαίου
Ουκρανία: Η ΕΕ ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θέτει ως στόχο τα νέα τάνκερ φαντάσματα του σκιώδους στόλου της Μόσχας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο θέτει ως στόχο τα νέα τάνκερ φαντάσματα του σκιώδους στόλου της Ρωσίας, που βοηθούν την Μόσχα να παρακάμπτει τις κυρώσεις που πλήττουν τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που αφορά 200 πλοία του σκιώδους στόλου της», έγραψε στο Χ η Κάγια Κάλας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.
«Και άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προετοιμάζονται. Όσο η Ρωσία θα συνεχίζει τον πόλεμο, τόσο η απάντησή μας θα είναι δριμεία», πρόσθεσε.
Το 18ο πακέτο κυρώσεων που συζητείται προβλέπει ειδικότερα κυρώσεις κατά των Nord Stream 1 και Nord Stream 2, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Αγωγοί μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, οι Nord Stream 1 και Nord Stream 2 συνδέουν την Ρωσία με την Γερμανία μέσω της Βαλτικής και έχουν εγκαταλειφθεί μετά τις μυστηριώδεις εκρήξεις τον Σεπτέμβριο 2022, λίγους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η κατασκευή του Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε το 2021. Δεν έλαβε ποτέ την απαραίτητη άδεια εξαγωγής για να ξεκινήσει την μεταφορά φυσικού αερίου δεδομένης και της αύξησης της έντασης με την Μόσχα.
«Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το επόμενο πακέτο κυρώσεων για να αυξήσουμε την πίεση επί της Ρωσίας», εξήγησε σήμερα η Κάγια Κάλας. Αυτό αφορά «την επιβολή πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου, την ενέργεια και τον τραπεζικό τομέα», διευκρίνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι Ιρανοί δεν έχουν ναυτικό, δεν έχουν αεροπορία και οι εναπομείναντες στρατιώτες τους είναι απλήρωτοι»
Πότε θα γίνει ορατή - Άδειασε η αγορά από προστατευτικά γυαλιά σε όλη την Ευρώπη
Η Τζέιμι Φράνκλιν έγινε το πρόσωπο των social media λόγω της παρουσίας και των κινήσεών της πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο
Η αναφορά αφορά τη χρυσή επιγραφή με την ένδειξη «Oval Office»
Διάσωση μετά από 10ωρη γιγαντιαία επιχείρηση - Στους 188 οι νεκροί
Δεν είναι μόνο η λογοκλοπή, αλλά και τα βιογραφικά ψεύδη που δεν έλεγξε κανείς
Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι κρατούνται σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες
Ουρές σε Παρίσι, Λονδίνο και Βρυξέλλες
Πειρατεία αποκαλεί τις νηοψίες της ΕΕ - Αιχμές για τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ασία
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Τη μεγαλύτερη ζέστη αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα η δυτική και η νότια Ευρώπη
Παρουσίαζε ψευδή διάγνωση επί 2 χρόνια - Χρησιμοποιούσε τις δωρεές για προσωπικά χρέη
Είναι άνευ σημασίας οι νίκες του Ελ Σαγιέντ και του Μαμντάνι;
Η μεγάλη επιστροφή και η βαριά σκιά του παρελθόντος: οι δηλώσεις θαυμασμού για τον Χίτλερ και η κοντή μνήμη του κόσμου της Μόδας
«Ήταν δίπλα μου και έλεγε: "είναι όλα εντάξει μαμά"»
Προκλητική διαφήμιση στην Times Square, με αιχμές για τη φορολογική και οικονομική πολιτική της πόλης
Υπάρχει επιστημονική βάση για τον διαχωρισμό του εμβολίου MMR σε ξεχωριστές δόσεις;
Τα παράδοξα των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων υπέρ της Χαμάς και των μουλάδων
«Δέχομαι πολλές απειλές για τις οποίες δεν γνωρίζετε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.