Κοσμος

Σολτς σε Κινέζους φοιτητές: Δεν καπνίζουμε όλοι χόρτο στη Γερμανία

Καθησυχαστικός ο Γερμανός καγκελάριος μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη χώρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλαφ Σολτς: Δεν καπνίζουμε όλοι χόρτο στη Γερμανία, διαβεβαιώνει ο Γερμανός καγκελάριος φοιτητές στην Κίνα - Η νέα νομοθετική ρύθμιση για την κάνναβη.
Όλαφ Σολτς, Γερμανία, καγκελάριος, Κινέζοι φοιτητές, χόρτο, κάνναβη, νομιμοποίηση κάνναβης

Όλαφ Σολτς: Δεν καπνίζουμε όλοι χόρτο στη Γερμανία, διαβεβαιώνει ο Γερμανός καγκελάριος φοιτητές στην Κίνα - Η νέα νομοθετική ρύθμιση για την κάνναβη.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε σήμερα Κινέζους φοιτητές στη Σανγκάη ότι δεν θα πρέπει να καπνίσουν κάνναβη εάν σπουδάσουν στη Γερμανία, και ότι η χώρα έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί η χρήση της.

Ο Σολτς έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή από το πανεπιστήμιο Τονγκτζί, που ρώτησε εάν θα πρέπει να καπνίσει κάνναβη όταν πάει να σπουδάσει στη Γερμανία.

Σολτς: «Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε»

Ο φοιτητής, ο οποίος σχεδιάζει να σπουδάσει στο Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο, ρώτησε τον καγκελάριο πώς να αποφύγει την κάνναβη, αφού διάβασε ότι οι φοιτητές στη Γερμανία τώρα την καλλιεργούν στα διαμερίσματά τους, κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα.

«Γι' αυτό ανησυχώ», δήλωσε. Ρώτησε τον Σολτς τι θα πρέπει να έχει υπόψη του, «εάν δεν θέλω να δοκιμάσω καθόλου κάνναβη και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου».

Η Γερμανία ψήφισε τον Φεβρουάριο νομοθεσία που νομιμοποιεί την κάνναβη, επιτρέποντας σε ιδιώτες και συλλόγους να καλλιεργούν και να κατέχουν περιορισμένες ποσότητες.

«Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε. Φέτος θα γίνω 66 και δεν έχω ποτέ καπνίσει κάνναβη», δήλωσε ο καγκελάριος.

Ο Σολτς αντέδρασε και στην εντύπωση που έχει σχηματιστεί ότι τώρα όλοι στο Βερολίνο κυκλοφορούν με τσιγαριλίκια:

«Εάν σπουδάζεις στο Βερολίνο, μπορείς να είσαι έξω σχεδόν όλη την ώρα και να μην συναντήσεις ποτέ κάποιον που το κάνει αυτό».

Η νομοθετική ρύθμιση της Γερμανίας για την κάνναβη

Η νέα νομοθετική ρύθμιση της Γερμανίας για την κάνναβη, που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, έχει στόχο να περιορίσει, και όχι να αυξήσει τη χρήση κάνναβης, με το να την βγάλει «από την γκρίζα ζώνη».

«Δεν θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε λιγότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη δημόσια ενημέρωση γι’ αυτό», δήλωσε ο Σολτς.

Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κατανάλωσαν κάνναβη στη Γερμανία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Σανγκάη είναι ο δεύτερος σταθμός στην τριήμερη επίσκεψη του καγκελαρίου στην Κίνα μετά το Τσονγκτσίνγκ. Σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πεκίνο για πολιτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.