Κοσμος

Καλή η πρόγνωση της Σάρα Φέργκιουσον: Δεν έχει προς το παρόν κάνει μετάσταση

Η δούκισσα της Υόρκης έχει εδώ και καιρό περιπέτειες με την υγεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάρα Φέργκιουσον: Δεν έχει κάνει μετάσταση το μελάνωμα
© EPA/PETER FOLEY

Σάρα Φέργκιουσον: Δεν υπάρχει μετάσταση του μελανώματος 

Η Δούκισσα της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον ενημερώθηκε ότι δεν φαίνεται να έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος του δέρματος μετά από μια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Το μελάνωμά εντοπίστηκε κατά τις εξετάσεις τις οποίες ζήτησε ένας δερματολόγος επειδή η 64χρονη Σάρα Φέργκιουσον επρόκειτο να κάνει χειρουργική αποκατάσταση του στήθους της, μετά τη μαστεκτομή. Μία από τις ελιές που αφαιρέθηκαν από το δέρμα της και εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι ήταν καρκίνωμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η δούκισσα της Υόρκης υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση για να εξεταστεί η περιοχή γύρω από την ελιά που βρέθηκε η κακοήθεια. Δεν υπήρχε εξάπλωση του καρκίνου στους λεμφαδένες της Σάρα Φέργκιουσον με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι. 

Αν και πρέπει να συνεχίσει να είναι σε επαγρύπνηση και να υποβάλλεται σε τακτικές εξετάσεις 12 εβδομάδων, τα νέα ήταν το «καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ελπίζει» και η πρόγνωσή της είναι καλή.

«Υποβλήθηκε σε περαιτέρω επέμβαση μετά τη διάγνωση του μελανώματος για να εξεταστεί η περιοχή γύρω από την ελιά που βρέθηκε κακοήθης και οι λεμφαδένες της», εξήγησε φίλος της δούκισσας. 

Η Δούκισσα έχει μιλήσει δημόσια για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού. Στις αρχές Μαΐου, μια μαστογραφία ρουτίνας αποκάλυψε μια «σκιά» στο στήθος. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και αποκατάσταση του μαστού με την τεχνική "DIEP flap" κατά τη διάρκεια οκτάωρης επέμβασης.

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ