- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δεν θα ψηφίσουν τον Τραμπ αν καταδικαστεί
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών»
Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσκόπηση για την πρόθεση των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές σε περίπτωση καταδίκης του
Αν τελικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδικαστεί, περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δήλωσαν ότι δεν θα τον ψηφίσουν. Αυτή τους η θέση αποτελεί ένδειξη των συνεπειών που ενδέχεται να έχουν τα νομικά του προβλήματα στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, ολοκληρώθηκε πριν την εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης (3.8). Σε αυτή, ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων ρωτήθηκαν αν θα ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές του 2024 «αν καταδικαστεί για κακούργημα από σώμα ενόρκων». Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ περισσότερο από το 35% απάντησε «ναι».
Στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι» και μόνο το 28% απάντησε καταφατικά.
Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών»
Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος επιμένει στην αθωότητά του και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών» με στόχο να πληγεί η προεκλογική του εκστρατεία. Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών συμμερίζεται αυτή την άποψη: το 75% συμφώνησε με τη φράση ότι οι διώξεις εναντίον του Τραμπ είναι «πολιτικά υποκινούμενες» και μόλις το 20% διαφώνησε.
Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, το 66%, εκτίμησε ότι οι νέες διώξεις εναντίον του πρώην προέδρου για την απόπειρά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 «δεν είναι πειστικές». Στο μεταξύ η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει σταθερή, με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, έναντι του 13% που θα επιλέξει τον ΝτεΣάντις.
Απαγγέλλονται στον Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο
Ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον παρουσιάζεται αυτήν την ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ για την επίσημη απαγγελία κατηγοριών για τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.
Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, έφυγε από τη λέσχη γκολφ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ θα συλληφθεί και θα υποβληθεί σε εξέταση. Ο ίδιος αναμένεται να δηλώσει αθώος και να αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης.
Εις βάρος του τέως πρόεδρου των ΗΠΑ απαγγέλλονται οι εξής κατηγορίες:
- Συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών
- Συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
- Παρακώλυση και προσπάθεια παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας
- Συνωμοσία προς στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ψηφοφόρων και της βούλησης του εκλογικού σώματος στις κάλπες του 2020
Δηλώνοντας παγίως θύμα πολιτικού διωγμού, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε λίγο πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο το κατηγορητήριο ως απόδειξη της «διαφθοράς» και της «αποτυχίας» των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν, ενώ μέσω αναρτήσεών του στο Truth Social (πάντα στα κεφαλαία) ευχαρίστησε την κομματική του βάση λέγοντας ότι «ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη όσο τώρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.