- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δημοσκοπική άνοδος ρεκόρ για το ακροδεξιό AfD - Δεύτερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία
Αφήνει πίσω Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους - Στο 19% το ποσοστό του
Γερμανία: Νέα δημοσκοπική άνοδος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) - Βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες.
Νέα δημοσκοπική επίδοση - ρεκόρ καταγράφει η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία βρίσκεται πλέον κάτω μόνο από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), αφήνοντας πίσω το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους.
Στην τελευταία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, CDU/CSU διατηρούν το προβάδισμά τους με 29% χωρίς μεταβολή στα ποσοστά τους, ενώ η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 19%, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για το κόμμα στη συγκεκριμένη έρευνα.
Το SPD του καγκελάριου Όλαφ Σολτς χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 17% και στην τρίτη θέση, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στο 15%.
Με απώλεια μίας μονάδας, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βρίσκεται στο 6% και η Αριστερά, χωρίς μεταβολή, εξακολουθεί να μένει κάτω από το εκλογικό όριο (5%), με 4%.
Παρά την άνοδο της ΑfD, η πλειοψηφία (52%) τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των υπόλοιπων κομμάτων σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να μην εκλέγονται σε θέσεις δημάρχων ή περιφερειαρχών οι υποψήφιοι της ακροδεξιάς. Το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά, αντιθέτως, ότι αυτή η πρακτική είναι λανθασμένη.
Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί από το έργο της κυβέρνησης Σολτς
Στην ίδια δημοσκόπηση αναδεικνύεται επίσης η δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς μόνο ένας στους πέντε δηλώνει ικανοποιημένος από αυτό.
Ενόψει θερινής περιόδου, το 29% των Γερμανών δηλώνει ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές, επικαλούμενο κυρίως την οικονομική του κατάσταση.
Από τους υπόλοιπους, το 41% θα προτιμήσει για τις διακοπές του προορισμό με οδική πρόσβαση, ενώ το 17% θα μετακινηθεί αεροπορικώς και το 7% σιδηροδρομικώς. Ένα 2% σχεδιάζει να φθάσει στον προορισμό των διακοπών του με το ποδήλατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις - Πανηγυρίζει η Λατινική Αμερική
Ποιες ομάδες διαπράττουν λεηλασίες και επιθέσεις και ποιος είναι ο ρόλος των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών της Γαλλίας
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.