Ελλαδα

«Της επιτέθηκε σεξουαλικά και τη σκότωσε»: Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω

Ξανά σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο 32χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H 27χρονη Αναστάζια δολοφονήθηκε στην Κω
© Facebook

Κως - Δολοφονία 27χρονης: Η εκτίμηση των αρχών για το έγκλημα, η πρόθεση δίωξη στον 32χρονο και τα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας

Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε την Πέμπτη στον 32χρονο βασικό ύποπτο για το έγκλημα. Ο κατηγορούμενος, που έχει ήδη προφυλακιστεί για αρπαγή της νεαρής ξενοδοχοϋπαλλήλου, θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή (23.6) ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενος και για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στο Mega, υποστήριξε ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν γρήγορα προκειμένου να μη φύγει ο δράστης από το νησί ή και από τη χώρα. «Ενήργησαν γρήγορα γιατί όπως είδαμε ο δράστης θα μπορούσε να είχε φύγει. Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε».

Επιπλέον, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί. «Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να τη βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να τη βρει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjq42l0gwg9)

Κως - Δολοφονία 27χρονης: Το βίντεο που «έδεσε» την ποινική δίωξη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα βασικά στοιχεία που «έδεσαν» τη σύλληψη και την ποινική δίωξη του 32χρονου είναι ένα νέο βίντεο που καταγράφει τον ίδιο με την 27χρονη Αναστάζια να βγαίνουν από το σπίτι πριν από τη δολοφονία, και έπειτα από δύο ώρες να επιστρέφει ο κατηγορούμενος να παίρνει κάποιες σακούλες. Οι κάμερες από γειτονικά σπίτια τον έχουν καταγράψει να επιστρέφει περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο σπίτι του. 

Καταλυτική για τις εξελίξεις ήταν και η κατάθεση του συγκατοίκου του 32χρονου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο φερόμενος ως δράστης και η 27χρονη έφυγαν από το σπίτι περίπου στις 11 το μοιραίο βράδυ. 

Ο 32χρονος κατηγορούμενος επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjracbu4q3d)

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης στην Κω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ