Πολιτικη & Οικονομια

Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις ενστάσεις στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023»

Τι πρέπει να δηλώσετε στην ένσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουόμενοι σε παραλία απολαμβάνουν ήλιο και θάλασσα
© Pixabay / jarmoluk

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 Ενστάσεις: Η προθεσμία και τα προσωρινά αποτελέσματα 

Οι ενστάσεις για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» υποβάλλονται μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους. Όσοι δεν είδαν τα στοιχεία τους στη λίστα μπορούν μέχρι και το Σάββατο (24.6) να προχωρήσουν στην υποβολή ένστασης και να διεκδικήσουν εκ νέου την ένταξή τους στο πρόγραμμα για διακοπές, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε ένσταση μετά την απόρριψη της αίτησής τους θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (24.6), μέσω του gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https:// www.gov.gr/ipiresies/ ergasiakai-asphalise/ apozemioseis-kaiparokhes/ koinonikos-tourismos. Όπως έχει διευκρινιστεί, οι ενστάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ όσες δεν υποβληθούν στην πλατφόρμα δεν πρόκειται να εξεταστούν. 

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» αφορά 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις, σημειώνοντας ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ακροθαλασσιά στο βάθος διακρίνονται δύο λουόμενοι
© Unsplash / Jason Blackeye

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 - Ηλεκτρονικά οι Ενστάσεις

Οι δικαιούχοι του «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση πρέπει να:

  • Αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και
  • Να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση (παράρτημα 2ου μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 - Έως 12 Διανυκτερεύσεις

Φέτος, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Οι οριστικοί δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας, καθώς και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctiyuvudk2ll)

Διαβάστε επίσης »»» Κοινωνικός Τουρισμός 2023 - Προσωρινά Αποτελέσματα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ