Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Η συμφωνία για το όριο του χρέους είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο

Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
© EPA /Yuri Gripas / POOL

ΗΠΑ - Τζο Μπάιντεν: Η συμφωνία για το όριο του χρέους και η υποβολή της για ψήφιση από το Κογκρέσο

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή (28.5) ότι η συμφωνία για το όριο του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, που διαπραγματεύτηκαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή του κινδύνου οι ΗΠΑ να κηρύξουν άνευ προηγουμένου στάση πληρωμών, είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο, παροτρύνοντας εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να την υιοθετήσουν το ταχύτερο.

«Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, καλώντας «σθεναρά» και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, «να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή».

Biden Urges Both Chambers to Pass Debt Agreement

Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία

Την ίδια ώρα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για μία προσωρινή συμφωνία με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την οροφή του ύψους δανεισμού των ΗΠΑ, η επόμενη πρόκληση για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, είναι να την προωθήσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ήδη να την καταψηφίσουν.

Καθώς οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων καταρτίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την άρση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μακάρθι είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανάληψη παρασκηνιακής δράσης. «Θα προσπαθήσουμε» να σταματήσουμε την ψήφισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Τσιπ Ρόι, που έχει σημαντική θέση μεταξύ των μελών της σκληροπυρηνικής ομάδας (the House Freedom Caucus) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ασκούν κριτική στο χρονικό πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και στους όρους επί των οποίων αυτή καταρτίστηκε, καθώς οι όροι δημοσιοποιούνται. Ωστόσο, ο Μακάρθι δηλώνει ότι αναμένει πως η αναφερόμενη συμφωνία θα προσελκύσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ