Κοσμος

«Μην μιλάτε στα σχολεία για τον Άντριου Τέιτ» - Η βρετανική κυβέρνηση παίρνει μέτρα κατά του μισογυνισμού

Οι συστάσεις σε δασκάλους και καθηγητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου Τέιτ: Παρατείνεται για άλλες 30 ημέρες η κράτηση του μισογύνη influencer που συνελήφθη στη Ρουμανία για sex trafficking και βιασμό.
Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν στη Ρουμανία στις 29 Δεκεμβρίου και αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο © EPA/Robert Ghement

Βρετανία: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κατά του μισογυνισμού - Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Άντριου Τέιτ - Οι συστάσεις σε δασκάλους και καθηγητές

Ο Obserbver αποκάλυψε η βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους εκπαιδευτικούς να μην συζητούν με τους μαθητές για τον Άντριου Τέιτ, τον "βασιλιά του τοξικού ανδρισμού", που επηρεάζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που τα σχολεία αναφέρουν ότι αυξάνεται το κύμα μισογυνισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης από αγόρια μόλις εννέα ετών.

Μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση, η Diversify, με έδρα το Rotherham, η οποία διοργανώνει σχολικά εργαστήρια για την ένταξη, δέχεται περίπου 25 τηλεφωνήματα την εβδομάδα από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αγγλία που θέλουν βοήθεια για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και των "σοκαριστικών μισογυνιστικών περιστατικών". Πολλοί επικαλούνται την επιρροή του Τέιτ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Ρουμανία για υποψίες εμπορίας ανθρώπων και οργανωμένου εγκλήματος. Τα βίντεο του TikTok του Άντριου Τέιτ λένε στα αγόρια ότι μια γυναίκα ανήκει στον φίλο της, ότι τα κορίτσια που δεν μένουν στο σπίτι είναι «πόρνες» και ότι τα θύματα βιασμού πρέπει να «φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις τους».

Η πρόταση της κυβέρνησης σε δασκάλους και καθηγητές να μην συζητείται ο Άντριου Τέιτ στα σχολεία μπορεί να αναγνωριστεί ως μια προσπάθεια να μην ενθαρρυνθεί η προώθηση των ιδεών του για τον μισογυνισμό και το σεξισμό. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό στους μαθητές ότι οι στάσεις αυτές δεν αποτελούν αποδεκτές συμπεριφορές σε καμία περίπτωση.

Ένα μικρό εκκλησιαστικό δημοτικό σχολείο κάλεσε πρόσφατα τη φιλανθρωπική οργάνωση για να μιλήσει στους μαθητές, αφού τέσσερα εννιάχρονα αγόρια κλείδωσαν ένα κορίτσι σε ένα ντουλάπι, απείλησαν ότι θα το βιάσουν και στη συνέχεια το ανάγκασαν να παρακολουθήσει πορνό.

Το σχολείο ανέθεσε στο Diversify να πραγματοποιήσει τρία εργαστήρια με τους μαθητές σχετικά με τον μισογυνισμό και τη συναίνεση, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλά αγόρια αναφέρθηκαν στον Τέιτ και είπαν ότι δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα με τις απόψεις του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ