Κοσμος

Απολύθηκε παρουσιαστής του CNN για μισογύνικη συμπεριφορά

Τα συνεχή περιστατικά και η αντίδρασή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντον Λέμον
Ντον Λέμον © Wikimedia

CNN: Απολύθηκε παρουσιαστής του δικτύου για μισογύνικη συμπεριφορά - Τα συνεχή περιστατικά και η αντίδρασή του

Ο παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον επιτέθηκε στο δίκτυο μετά την απόλυσή του, η οποία έγινε μετά από κατηγορίες για μισογυνισμό και κακή συμπεριφορά.

«Είμαι έκπληκτος», έγραψε ο Lemon στο Twitter, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τον ατζέντη του ότι απολύθηκε.

Το CNN ανακοίνωσε ότι «χώρισαν οι δρόμοι» του με τον Λέμον, ο οποίος ήταν συμπαρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του δικτύου, λέγοντας ότι «του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Είχε προηγηθεί η παρατήρηση του Lemon στον αέρα, στην οποία είπε ότι η Ρεπουμπλικανή Νίκι Χέιλι, 51 ετών, δεν ήταν «στην ακμή της».

Η απόλυση έρχεται επίσης σε συνέχεια μιας άλλης μεγάλης αποχώρησης από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του Λέμον, το Fox News ανακοίνωσε ότι χωρίζει τους δρόμους του με τον παρουσιαστή του prime time Tucker Carlson.

Ο Λέμον, επί μακρόν μέλος του δικτύου, ήταν πιο πρόσφατα συμπαρουσιαστής της εκπομπής This Morning του CNN.

Αλλά βρέθηκε σε δύσκολη θέση νωρίτερα φέτος μετά τα σχόλια που έκανε για την υποψήφια για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ και κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας.

«Η Χέιλι δεν είναι πλέον στην ακμή της», είπε ο Λέμον τον Φεβρουάριο, ένα σχόλιο που καταδικάστηκε ευρέως ως σεξιστικό.

«Όταν μια γυναίκα θεωρείται ότι βρίσκεται στην ακμή της - στα 20, 30 και ίσως στα 40 της», είπε.

Ο Λέμον εξέδωσε δήλωση την ίδια ημέρα λέγοντας ότι μετάνιωσε για τα «άκομψα και άσχετα» σχόλιά του. Ζήτησε επίσης συγγνώμη από την αίθουσα σύνταξης και συμφώνησε να συμμετάσχει σε «υποχρεωτική εκπαίδευση» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η φήμη του Λέμον, όμως, χειροτέρεψε περαιτέρω από ένα δημοσίευμα του Variety νωρίτερα τον Απρίλιο, το οποίο περιέγραφε λεπτομερώς τις κατηγορίες για μισογυνιστική συμπεριφορά προς τις συναδέλφους του στο CNN.

Αποκάλεσε μια παραγωγό χοντρή κατάμουτρα, ανέφερε το Variety, κορόιδευε και μιμούνταν μια συνάδελφο και φέρεται να έστειλε απειλητικά μηνύματα σε μια άλλη. Εκπρόσωπος του Λέμον διέψευσε τις αναφορές.

Ο Λέμον αντιμετώπισε επίσης κατηγορίες το περασμένο φθινόπωρο επειδή είπε ότι η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ θα έπρεπε να πληρώνεται περισσότερο από τη γυναικεία, λέγοντας ότι οι άνδρες είναι «πιο ενδιαφέροντες για να τους παρακολουθείς».

«Μετά από 17 χρόνια στο CNN θα περίμενα ότι κάποιος από τη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει ευθέως», έγραψε ο Λέμον στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ