Κοσμος

Τάκερ Κάρλσον: Εκτός Fox News ο παρουσιαστής και υπέρμαχος του Τραμπ

Γνωστός για τις alt-right απόψεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκερ Κάρλσον: Εκτός Fox News ο παρουσιαστής και υπέρμαχος του Τραμπ

Tάκερ Κάρλσον: Ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής του Fox News αποχωρεί από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Χωριστούς δρόμους τραβάνε το Fox News με τον πιο διάσημο και ίσως τον πιο αμφιλεγόμενο παρουσιαστή του, τον Τάκερ Κάρλσον (Tucker Carlson).

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη λύση της συνεργασίας του με τον παρουσιαστή, ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του που «φλερτάρουν» τόσο με την alt-right όσο και με την ακροδεξιά. Η εκπομπή του «Tucker Carlson» είχε την υψηλότερη τηλεθέαση του δικτύου.

«Η Fox News Media και ο Τάκερ Κάρλσον συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία του στο δίκτυο ως παρουσιαστής και προηγουμένως ως σχολιαστής. Η τελευταία του εκπομπή ήταν την Παρασκευή 21 Απριλίου. Η νέα εκπομπή Fox News Tonight θα βγαίνει στον αέρα από αυτό το απόγευμα με διαφορετικούς παρουσιαστές στο τιμόνι, μέχρι να βρεθεί ένας νέος παρουσιαστής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για πολλούς έχει ενδιαφέρον ότι το Fox News δεν αποκάλυψε τον λόγο για το «διαζύγιο», όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Κάρλσον δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια τελευταία εκπομπή για να αποχαιρετήσει το κοινό του (κάτι που συνηθίζεται στις ΗΠΑ).

Ποιος είναι ο Τάκερ Κάρλσον

Ο 53χρονος Τάκερ Κάρλσον ξεκίνησε την καριέρα του στα μίντια τη δεκαετία του 1990 ως πολιτικός αναλύτης. Πέρασε από πολλά γνωστά μέσα ενημέρωσης (The Weekly Standard, CNN, MSNBC) μέχρι που βρήκε το «λιμάνι» του στο Fox News το 2009.

Το τηλεοπτικό δίκτυο είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κάτι που ταίριαζε απολύτως στις συντηρητικές απόψεις του Κάρλσον.

Επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, ο Τάκερ Κάρλσον έγινε - κατά πολλούς - ο πιο διάσημος υπέρμαχος του τραμπισμού. Θεωρείται, μάλιστα, ότι είχε επηρεάσει πολλές από τις αποφάσεις του Τραμπ όπως την ακύρωση ενός στρατιωτικού χτυπήματος στο Ιράν το 2019 και την εκδίωξη του Τζον Μπόλτον.

Έχει κατηγορηθεί από συναδέλφους του σε πιο φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης για τις «ακραίες» απόψεις του για τη μετανάστευση, τις γυναίκες, τις φυλετικές ανισότητες.

Mεταξύ άλλων, έχει υποστηρίξει ότι «η λευκή υπεροχή δεν είναι πραγματικό πρόβλημα των ΗΠΑ, αλλά μια θεωρία συνωμοσίας για να διασπαστεί η χώρα», έχει πει ότι οι μετανάστες «θα κάνουν τη χώρα πιο φτωχή και πιο βρόμικη», έχει παρομοιάσει όσους φοράνε μάσκα δημοσίως με τους επιδειξίες, έχει παραποιήσει βιντεοληπτικό υλικό από την εισβολή στο Καπιτώλιο και έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Tucker Carlson encourages viewers to confront those wearing masks

Βέβαια, τον περασμένο Μάρτιο βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια μηνύματα του Τάκερ που μεταξύ άλλων έλεγε ότι μισεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, σε αντίθεση με όσα έλεγε δημόσια για αυτόν τόσο καιρό. Ωστόσο, στη συνέχεια «συνετίστηκε» και φιλοξένησε τον Τραμπ στις αρχές Απριλίου σε μια συνέντευξη που περισσότερο θύμιζε μονόλογο.

Ο διακανονισμός του Fox News με τον Τζον Πούλος και ο Τάκερ Κάρλσον

Πολλοί θεωρούν ότι η αποχώρηση του Τάκερ έχει άμεση σχέση με τον πρόσφατο διακανονισμό που δέχτηκε να κάνει το Fox News με την εταιρεία Dominion του Ελληνοαμερικανού Τζον Πούλος, πληρώνοντάς τον το αξιοσέβαστο ποσό των 787 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion Voting Systems είχε μηνύσει το Fox News για τα fake news που είχε διασπείρει το δίκτυο για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και τους συνεχείς υπαινιγμούς ότι «εκλάπηκε» η νίκη από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η υπόθεση δεν έφτασε στο δικαστήριο λόγω του διακανονισμού μεταξύ των δύο πλευρών. Σε περίπτωση, όμως, που γινόταν δίκη, ο Τάκερ Κάρλσον θα ήταν σίγουρα από τους μάρτυρες-κλειδί της υπόθεσης. Εξάλλου, ο ίδιος ο παρουσιαστής είχε υπαινιχθεί πολλές φορές από το βήμα της δημοφιλούς εκπομπής του ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές του 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ