Ελλαδα

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού σκακιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου μπροστά από το σκάκι της προετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση
© Facebook/AMO Galaxias Thessaloniki

H 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι σε διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Ρόδο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, στην κατηγορία G13, αναδείχθηκε η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού της Fide, στο πλάισιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού σκακιού εξασφάλισε τη νίκη στην απαιτητική διοργάνωση, κάνοντας περήφανους τους γονείς, τους φίλους, τους συμμαθητές της στην Αδαμάντιο Σχολή της Θεσσαλονίκης και τον σύλλογό της, «ΑΜΟ Γαλαξίας».

Η 11χρονη Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

H 11χρονη αθλήτρια μας Ευαγγελία Σίσκου στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο σχολικό...

Posted by AMO Galaxias Thessaloniki on Saturday, April 22, 2023

Όπως αναφέρει ο «ΑΜΟ Γαλαξίας» σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, πρόκειται για το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο σε 8 μήνες για τη νεαρή σκακίστρια και μαθήτρια της Ε' Δημοτικού.

Το 4ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου διεξήχθη από τις 13 έως τις 23 Απριλίου. Το πρωτάθλημα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ