- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νετανιάχου: «Γιγαντιαίο άλμα» για την ειρήνη η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία
«Θα είχε μνημειώδεις συνέπειες για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο»
Ισραήλ: Η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία θα ήταν «γιγαντιαίο άλμα» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία θα συνιστούσε ένα «γιγαντιαίο άλμα» για τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης.
«Θέλουμε εξομάλυνση και ειρήνη με τη Σαουδική Αραβία. Το θεωρούμε ως ένα γιγαντιαίο άλμα προς τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης» είπε ο Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ.
«Η συμφωνία αυτή θα είχε μνημειώδεις συνέπειες, ιστορικές συνέπειες για το Ισραήλ, για τη Σαουδική Αραβία, για την περιοχή και για τον κόσμο», πρόσθεσε.
Από το 2020, το Ισραήλ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πολλές αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των γειτόνων της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όμως το Ριάντ δεν έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ, επιμένοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να συνδέεται με την επίλυση του θέματος της Παλαιστίνης.
Ένα εμπόδιο στις προσπάθειες του Νετανιάχου μπορεί να αποδειχθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα, με τη μεσολάβηση της Κίνας, για την εξομάλυνση των σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν. Την περασμένη Τετάρτη επαναλειτούργησε, για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, η πρεσβεία του Ιράν στο Ριάντ.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε σήμερα ότι ζήτησε από την Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στην Τεχεράνη ώστε να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν. «Μίλησα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, τον Τσιν Γκανγκ, για τον κίνδυνο που διακρίνουμε στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έναν κίνδυνο που συμμερίζονται και πολλές άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και χωρών που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κόεν σε ανακοίνωσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.