- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζελένσκι: «Ακόμα και αν η Δύση δεν μας δώσει τα τανκς, εμείς θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους»
Η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου μετά το «ναυάγιο» στο ΝΑΤΟ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέα δήλωση Ζελένσκι για τα τεθωρακισμένα Leopard από τη Γερμανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος στην Ουκρανία, εκτίμησε απόψε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» παρά μόνο η αποστολή βαρέων αρμάτων (τανκς) από τη Δύση στη χώρα του, λίγες ώρες αφότου οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν κατάφεραν να λάβουν καμία απόφαση για το θέμα αυτό, στη σύνοδό τους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.
«Ναι, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για τον εφοδιασμό με σύγχρονα άρματα, όμως καθημερινά καθιστούμε προφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η λήψη μιας απόφασης για τα άρματα» ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο νυχτερινό διάγγελμά του.
«Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν! Με άρματα ή χωρίς αυτά. Αλλά κάθε άρμα από το Ράμσταϊν (σ.σ. νατοϊκή βάση στη Γερμανία) σημαίνει ζωές Ουκρανών που θα σωθούν», έγραψε νωρίτερα στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.
Η Γερμανία έστειλε την «μπάλα στην εξέδρα» αναφορικά με τα Leopard στην Ουκρανία
Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, ανέφερε νωρίτερα ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.
Στη σύνοδο των Δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας στην Αεροπορική Βάση του Ράμσταϊν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράδοση γερμανικών αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες των χωρών τελικά θα καρποφορήσουν.
«Πρόκειται για μια κυρίαρχη απόφαση από ένα κυρίαρχο κράτος, όπως είναι η Γερμανία» είπε ο Μπάουερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα.
Και πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να συζητηθεί η παράδοση και άλλων οπλικών συστημάτων που ζητά η Ουκρανία.
«Το να δωρίσουμε τώρα πυρομαχικά κοστίζει χρήματα αλλά το κόστος για όλους μας θα είναι υψηλότερο αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία... Πρέπει να δούμε σοβαρά τι ζητά η Ουκρανία και, αν είναι εφικτό, να τους δώσουμε αυτά που ζητούν» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «εγκαίρως».
Ο Μπάουερ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Μόσχα, καθώς «δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κανένας από τους στρατηγικούς στόχους της».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.