- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο βρετανός όμηρος της ISIS Τζον Κάντλι, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εκφωνητής μηνυμάτων των τζιχαντιστών σε βίντεο της οργάνωσης, δηλώνει ότι περιμένει «τη σειρά του να πεθάνει, εκτός αν αλλάξει κάτι γρήγορα». Ο Κάντλι μιλά για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστικό περιοδικό, ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκε και τέταρτο βίντεο με τον ίδιο στο οποίο εμφανίζεται να λέει ότι οι επιχειρήσεις εναντίον της ISIS «δεν θα είναι γρήγορες και εύκολες».
Μετά τη δολοφονία δύο αμερικανικών και δύο βρετανών ομήρων στην κάμερα από τον δήμιο των τζιχαντιστών, δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα ένα άρθρο-επιστολή του Κάντλι και το τέταρτο βίντεο «κήρυγμά» του.
Στο άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε αγγλόφωνη έκδοση της ISIS ως περιοδικό με τον τίτλο Dabiq, ο Κάντλι γράφει ότι τον κρατούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο μόνο με ένα στρώμα. «Έχω δει τον Τζέιμς [Φόλεϊ], τον Στίβεν Σότλοφ, τον Ντέβιντς Χέινς και τον Άλαν Χένινγκ να φεύγουν, ένας κάθε δύο εβδομάδες από τις 18 Αυγούστου, και να μην γυρίζουν ποτέ, γνωρίζοντας ότι οδηγούνταν στο θάνατο. Τώρα περιμένω τη σειρά μου», γράφει.
Στο τέταρτο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να μιλά, μεταδίδει το μήνυμα της ISIS πως οι τζιχαντιστές «είναι έτοιμοι για μάχη» και ότι «όποιος ήλπιζε για μία καθαρή, χειρουργική επιχείρηση χωρίς να λερώσει τα χέρια του, πρόκειται να εκπλαγεί πολύ άσχημα». Συμπληρώνει μάλιστα ότι η ISIS «ανυπομονεί» για χερσαίες μάχες με τη Δύση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.