- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Καλιφόρνια - Αυξάνονται οι νεκροί (βίντεο)
Ολόκληρες περιοχές έχουν πλημμυρίσει - Χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι
Πλημμύρες στην Καλιφόρνια - Στους 17 οι νεκροί - Αγνοείται 5χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από χείμαρρο
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνέχιζαν να πλήττουν την Τρίτη (10/1) την Καλιφόρνια έχουν πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους. Ολόκληρες περιοχές έχουν εκκενωθεί, την ώρα που ένα 5χρονο αγόρι αγνοείται.
Οι καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων δύο ημερών σημειώθηκαν σε εδάφη ήδη κορεσμένα από τις αλλεπάλληλες καταιγίδες, που έχουν εκδηλωθει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς η μία κακοκαιρία διαδέχεται την άλλη σε αυτήν την πολιτεία των ΗΠΑ.
Πλημμύρες, εκριζώσεις δέντρων και ζημιές στο οδικό δίκτυο συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής στην Καλιφόρνια.
Το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις φονικές πλημμύρες ότι οι νεκροί είναι «περισσότεροι σε σχέση με τον απολογισμό των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές των δύο τελευταίων ετών.
«Δεν έχουμε ακόμα αφήσει πίσω τις δυσκολίες μας. Περιμένουμε ότι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου», είπε ο κυβερνήτης στον Τύπο. Και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής, έχουμε 17 επιβεβαιωμένους θανάτους. Υπογραμμίζω το τραγικό στοιχείο ότι αυτοί είναι μόνο οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι».
Τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους -ανάμεσά τους και διασημότητες όπως η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres.
Ellen DeGeneres shares video of raging flood waters near her house as Montecito evacuated during storm. pic.twitter.com/RUq00wMfD1
— Pop Crave (@PopCrave) January 10, 2023
Χείμαρρος παρέσυρε 5χρονο στην Καλιφόρνια - Αγνοείται η τύχη του παιδιού
Στο Πάσο Ρόμπλες, μικρή κοινότητα ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, ένα 5χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τη Δευτέρα (9/1) και συνεχίζει να αγνοείται.
Βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τη μητέρα του, όταν τους παρέσυρε ο χείμαρρος. Η μητέρα πρόλαβε να σωθεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού συνεχίζονται.
Στο Μπέικερσφιλντ, στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας, δυο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους όταν δέντρο τούς καταπλάκωσε, αναφέρει το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Los Angeles Times».
Στο σκοτάδι χιλιάδες κατοικίες στην Καλιφόρνια - Έρχεται νέα καταιγίδα
Την Τρίτη περίπου 110.000 κατοικίες στην Καλιφόρνια δεν είχαν ρεύμα, με τα συνεργεία να συνεχίζουν το τιτάνιο έργο για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), νέα καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει σήμερα Τετάρτη (11/1) το βόρειο τμήμα της πολιτείας.
Η Καλιφόρνια, πολιτεία στις ΗΠΑ που οι καταιγίδες δεν είναι συχνές, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κακοκαιρία απο το 2005.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.