Κοσμος

Σαρωτικές πλημμύρες στην Καλιφόρνια - Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε παιδί σε τροχόσπιτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώσεις δέντρων στην Καλιφόρνια από τους θυελλώδεις ανέμους
Πτώσεις δέντρων στην Καλιφόρνια από τους θυελλώδεις ανέμους © EPA

Πλημμύρες στην Καλιφόρνια - Στους 6 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί

Η Καλιφόρνια συνεχίζει να πλήττεται από την κακοκαιρία, με πλημμύρες να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές. Καταρρακτώδεις βροχές και σφοδροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν σε περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στην Καλιφόρνια, που συνεχίζει να επηρεάζει ολόκληρες περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της πολιτείας.

Ανάμεσά τους και ένα παιδί, το οποίο σκοτώθηκε όταν μια σεκόγια εκριζώθηκε και καταπλάκωσε το τροχόσπιτο της οικογένειάς του.

Video Shows Deck Floating Away During California Flooding
Major Long Beach flooding causes damage to residents along the coast

Νέα κακοκαιρία κατευθύνεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι άλλος ένας «ατμοσφαιρικός ποταμός» πυκνού και υγρού αέρα θα πλήξει την Καλιφόρνια τη Δευτέρα (9/1) με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Το έκτακτο δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (NWS) που εκδόθηκε το Σάββατο ανέφερε πως το σωρευτικό αποτέλεσμα διαδοχικών σφοδρών καταιγίδων από τα τέλη Δεκεμβρίου μπορεί να προκαλέσει αύξηση της στάθμης του νερού των ποταμών σε επίπεδα ρεκόρ και πλημμύρες στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής Καλιφόρνιας.

Τα προηγούμενα 24ωρα μεγάλα κύματα χτυπούσαν τις ακτές, κάνοντας «ένα» γη και θάλασσα, όπως φαίνεται και σε βίντεο στα social media:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ