- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή άδικα και δολοφονήθηκε πριν πάρει αποζημίωση εκατομμυρίων
Δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι σε κηδεία πρώην συγκρατούμενού του
ΗΠΑ: Έμεινε άδικα 25 χρόνια στη φυλακή και δολοφονήθηκε πριν πάρει αποζημίωση εκατομμυρίων
Πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα που δεν είχε κάνει και άφησε την τελευταία του πνοή όταν τον πυροβόλησαν ενώ βρίσκονταν σε κηδεία. Ειδικότερα, σύμφωνα την Daily Mail, ο Κρίστοφερ Ουίλιαμς, 62 ετών, πατέρας έξι παιδιών, δολοφονήθηκε ενώ βρίσκονταν στην κηδεία ενός συγκρατούμενού του το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις 22 μήνες μετά την αποφυλάκισή του και προτού λάβει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο 62χρονος καταδικάστηκε για έξι φόνους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από 25 χρόνια φυλάκισης όταν απορρίφθηκε η τελευταία κατηγορία για δολοφονία, επειδή ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για «ανάρμοστη συμπεριφορά του εισαγγελέα».
Ο Ουίλιαμς παρευρέθηκε στην κηδεία του φίλου του Τάιρι Λιτλ στη Φιλαδέλφεια, είπαν οι φίλοι του στο Philadelphia Inquirer και καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε μία φορά στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Temple, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην εισαγγελέως Lynne Abraham, του εισαγγελέα της δίκης David Desiderio και κατά 17 αστυνομικών και διεκδικούσε αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Ουίλιαμς ο οποίος πέρασε τη ζωή του μεταξύ 29 και 61 ετών στη φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος όταν εξετάστηκε ξανά η υπόθεσή του και βρέθηκαν ψευδομάρτυρες, εισαγγελική κακή συμπεριφορά και κρυμμένα απαλλακτικά στοιχεία.
Christopher Williams left more than 25 years on death row "a champion for justice," friends and family said.
— The Philadelphia Inquirer (@PhillyInquirer) December 20, 2022
His fatal shooting at a funeral Friday remains under investigation.https://t.co/kM3loc4Vb6
«Ποτέ στην ιστορία του δικαστικού συστήματος της Πενσυλβάνια δεν έχει κατηγορηθεί κάποιος για έξι φόνους, αθωώθηκε για δύο και έπειτα για ακόμη τέσσερις», είπε ο Ουίλιαμς όταν αφέθηκε ελεύθερος.
Μετά την αποφυλάκισή του, ο άνδρας εργάστηκε ως ξυλουργός και είχε στόχο να ιδρύσει τη δική του κατασκευαστική εταιρεία, ανέφερε το Philadelphia Inquirer.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.