Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Ξεπούλησαν σε λιγότερο από 24 ώρες οι ψηφιακές κάρτες με το πρόσωπό του

Τα NFT απεικονίζουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με εμφανίσεις υπερήρωα, αστροναύτη, σερίφη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sold out οι ψηφιακές κάρτες με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ σε «ηρωϊκές» πόζες - Κοστίζουν 99 δολάρια η καθεμία και εξαντλήθηκαν σε 24 ώρες.
Παρότι λοιδορήθηκαν κατά την κυκλοφορία τους, οι ψηφιακές κάρτες του Ντόναλντ Τραμπ εξαντλήθηκαν μέσα σε μια ημέρα © Collect Trump Cards

Sold out οι ψηφιακές κάρτες με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ σε «ηρωϊκές» πόζες - Κοστίζουν 99 δολάρια η καθεμία και εξαντλήθηκαν σε 24 ώρες.

Παρά το γεγονός ότι χλευάστηκε ευρέως στο διαδίκτυο, η συλλογή των ψηφιακών καρτών συναλλαγών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαντλήθηκε σε λιγότερο από μία ημέρα, κερδίζοντας 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ ειδοποίησε τους θαυμαστές του για μια «σημαντική ανακοίνωση» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth. Μια μέρα αργότερα, ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι πρόσφερε «κάρτες περιορισμένης έκδοσης με καταπληκτική τέχνη από τη ζωή και την καριέρα μου», που υποσχέθηκε ότι θα αποδεικνυόταν «σαν κάρτα μπέιζμπολ, αλλά ελπίζω πολύ πιο συναρπαστική».

Οι κάρτες περιλαμβάνουν τον 76χρονο πρώην αρχιστράτηγο σε ένα ρινγκ πυγμαχίας, που προετοιμάζεται να παλέψει, ως οδηγός αγώνων, ως αστροναύτης και σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Κάθε κάρτα έχει σφραγισμένο τον προεδρικό του αριθμό, 45.

Οι μη ανταλλάξιμες κάρτες (NFT), πωλούνταν στην αγορά του Opensea, στην οποία οι άνθρωποι μπορούσαν να φτάσουν μέσω ενός αποκλειστικού ιστότοπου που είχε δημιουργηθεί για την πώληση. Ο ιστότοπος είπε την Παρασκευή ότι οι κάρτες εξαντλήθηκαν.

Το κόστος για τα NFT ήταν 99 δολάρια το καθένα και 45.000 πωλήθηκαν. Όπως και με άλλα NFT, ο αγοραστής έχει την κυριότητα της συγκεκριμένης ψηφιακής κάρτας Trump, αλλά η ίδια η εικόνα μπορεί να αντιγραφεί και να κοινοποιηθεί ευρέως από οποιονδήποτε στο διαδίκτυο.

Ενώ η φύση των ψηφιακών εικόνων σημαίνει ότι υπάρχει απεριόριστο απόθεμα, εφόσον ο χρήστης ξέρει πώς να κάνει κλικ και να αποθηκεύει, υπήρχε περιορισμένη προσφορά NFT που προσφέρθηκε ως μέρος της κυκλοφορίας.

Ορισμένες εικόνες είχαν μόνο ένα NFT που σχετίζεται με αυτές, ενώ άλλες είχαν 20 σε έκπτωση.

Τα άτομα που αγόρασαν τις κάρτες συμμετείχαν επίσης σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσουν βραβεία, όπως δείπνο στο Mar-a-Lago με τον Τραμπ, γκολφ με τον πρώην πρόεδρο ή μια κλήση Zoom.

Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που ο Τραμπ αντιμετωπίζει αυξημένη νομική πίεση, καθώς οι δικαστικές έρευνες γύρω από τις επιχειρήσεις του βρίσκονται σε εξέλιξη και η επίλεκτη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, εξετάζει ποινική παραπομπή εναντίον του για παρεμπόδιση του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης πιέσεις στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του να διεκδικήσει την υποψηφιότητα του κόμματος το 2024, εν μέσω ενός κακού αποτελέσματος για τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, για το οποίο εν μέρει έχει κατηγορηθεί ο Τραμπ.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ