- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
22χρονος ο δράστης της επίθεσης με όπλο σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο - 5 νεκροί
Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την τραγωδία στο Club Q
Κολοράντο: Πέντε νεκροί από την επίθεση με όπλο σε γκέι κλαμπ - Ο 22χρονος δράστης και οι έρευνες για το κίνητρο
Ένας 22χρονος είναι ο δράστης της επίθεση στο Club Q στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Anderson Lee Aldrich ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και νοσηλεύεται τραυματισμένος. Νεκρά είναι πέντε άτομα, ενώ 19 βρίσκονται τραυματισμένα σε νοσοκομεία.
Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό το κίνητρο του δράστη αλλά ανέφερε ότι η έρευνα θα εξετάσει εάν πρόκειται για έγκλημα μίσους και εάν εμπλέκονται σε αυτό περισσότερα άτομα. Σύμφωνα με το cnn, πολλά θύματα από τον πυροβολισμό στο Club Q βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Τα τραυματισμένα θύματα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Ράντι Ρόγιαλ. Το Νοσοκομείο Centura Penrose έλαβε επτά ασθενείς, το UCHealth Memorial Hospital Central δέχθηκε 10 ασθενείς και το UCHealth Memorial Hospital North δέχθηκε δύο, είπε ο Royal.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε για το μακελειό ότι ο ίδιος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσεύχονται για τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο. «Αν και κανένα κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν είναι ακόμη σαφές, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα LGBTQI+ έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια. Η βία με όπλα συνεχίζει να έχει καταστροφικό και ιδιαίτερο αντίκτυπο στις LGBTQI+ κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα μας και οι απειλές βίας αυξάνονται», ανέφερε ο Μπάιντεν στη γραπτή δήλωση και πρόσθεσε: «Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τις οικογένειες των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Κολοράντο Σπρινγκς χθες το βράδυ, και για όσους τραυματίστηκαν σε αυτή την παράλογη επίθεση».
Το Club Q άνοιξε το 2002 και ήταν, μέχρι πρόσφατα, το μοναδικό κλαμπ LGBTQ στο Κολοράντο Σπρινγκς, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της πολιτείας με λίγο λιγότερους από 500.000 κατοίκους.
Με πληροφορίες από CNN
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.