Κοσμος

Άνδρας άνοιξε πυρ σε κλαμπ στο Κολοράντο - Πέντε νεκροί και τραυματίες

Συνελήφθη ένας ύποπτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Κολοράντο
Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Κολοράντο © Twitter

Κολοράντο: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με όπλο σε κλαμπ - Οι πρώτες πληροφορίες για το μακελειό

Συναγερμός σήμανε στο Κολοράντο, όταν άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε γκέι κλαμπ, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα 18 άτομα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα λίγο πριν τα μεσάνυχτα το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με τον πυροβολισμό στο κλαμπ, γνωστό ως Club Q, είπε στα ΜΜΕ ο Λιέουτ Πάμελα Κάστρο. Η αστυνομία αρνήθηκε να μιλήσει για ένα πιθανό κίνητρο. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Κολοράντο Σπρινγκς, Μάικ Σμαλντίνο, είπε ότι 11 ασθενοφόρα ανταποκρίθηκαν στο σημείο μετά από πολλαπλές κλήσεις στο 911.

Ένα άτομα συνελήφθη από τις αρχές και θεωρείται ότι είναι ο κύριος ύποπτος. 

Σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Club Q αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένο από την παράλογη επίθεση στην κοινότητά μας» και εξέφρασε συλλυπητήρια στα θύματα και τις οικογένειές τους. «Ευχαριστούμε τις γρήγορες αντιδράσεις των ηρωικών πελατών που αφόπλισαν τον ένοπλο και τερμάτισαν αυτή την επίθεση μίσους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εικόνες από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς έδειξαν οχήματα υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης με φάρους που αναβοσβήνουν, σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στο νυκτερινό κέντρο. Μέχρι τις 4.00 π.μ. (13:00 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή γύρω από το νυχτερινό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε μια σειρά με καταστήματα στα περίχωρα του Κολοράντο Σπρινγκς.

Το 2016, ένας ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο ΛΟΑΤΚΙ στο Ορλάντο της Φλόριντα, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ήταν μέχρι τότε το χειρότερο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Ο δράστης της επίθεσης είχε δηλώσει πίστη σε έναν ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ