- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι: Ασυλία στον μπιν Σαλμάν από τις ΗΠΑ για οποιαδήποτε προσφυγή
Οργισμένη αντίδραση από τη μνηστή του δημοσιογράφου
Δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι: Η ασυλία των ΗΠΑ στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, η αντίδραση της Χατιτσέ Τσενγκίζ και η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Οι ΗΠΑ έκριναν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έχει ασυλία από οποιαδήποτε προσφυγή για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Η απόφαση αυτή εξόργισε την αρραβωνιαστικιά του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.
Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε τον Οκτώβριο του 2018 από Σαουδάραβες πράκτορες στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μια επιχείρηση την εντολή για την οποία έδωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, όπως εκτιμούν οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Ο Τζαμάλ πέθανε ξανά σήμερα», αντέδρασε η μνηστή του Χατιτσέ Τσενγκίζ στο Twitter, όταν έγινε γνωστή η είδηση. Αργότερα πρόσθεσε: «Πιστεύαμε ότι ίσως να υπάρξει ένα φως προς τη δικαιοσύνη από τις ΗΠΑ, αλλά ξανά τα χρήματα ήρθαν πρώτα. Αυτός είναι ένας κόσμος τον οποίο ούτε εγώ ούτε ο Τζαμάλ γνωρίζουμε».
The United States state department has granted immunity to #MBS. It wasn't a decision everyone expected. We thought maybe there would be a light to justice from #USA But again, money came first. This is a world that Jamal doesn’t know about and me..! #justiceforjamal #injustice
— Hatice Cengiz خديجة (@mercan_resifi) November 18, 2022
Δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι: Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου εξήγησε σε γραπτή ανακοίνωση ότι η απόφαση ελήφθη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βάσει «των μακροχρόνιων και καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου». Οι δικηγόροι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «έκρινε ότι ο ενάγων μπιν Σαλμάν, ως επικεφαλής ξένης κυβέρνησης, χαίρει ασυλίας από τη δικαιοδοσία των αμερικανικών δικαστηρίων».
Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας μπιν Σαλμάν διόρισε τον πρίγκιπα Μοχάμεντ πρωθυπουργό της χώρας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δέχθηκε επικρίσεις για τη συνάντησή του τον Ιούλιο με τον πρίγκιπα διάδοχο κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία. Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει στον πρίγκιπα Μοχάμεντ ότι τον θεωρεί υπεύθυνο για τη δολοφονία Κασόγκι.
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αρνείται ότι ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αλλά έχει παραδεχθεί ότι αυτή συνέβη «υπό την επίβλεψή μου».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.