Κοσμος

ΗΠΑ: Κοτόπουλο φτιαγμένο στο εργαστήριο πήρε έγκριση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Το σέρβιραν σε συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρέας κοτόπουλου από εργαστήριο πήρε άδεια στις ΗΠΑ
Κρέας κοτόπουλου από εργαστήριο πήρε άδεια στις ΗΠΑ © NBC NEWS/YouTube

Έγκριση από FDA σε κοτόπουλο εργαστηρίου - Με κύτταρα από ζωντανά ζώα η κατασκευή του

Σε κρέας από κοτόπουλο, κατασκευασμένο με εργαστηριακές μεθόδους, έδωσε έγκριση η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι είναι «κατάλληλο για κυκλοφορία στην αγορά» και «κατανάλωση από τον άνθρωπο».

Πρώτη ύλη για το κρέας κοτόπουλου που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο, είναι κύτταρα από ζωντανά ζώα

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Upside Foods, η οποία χρησιμοποιεί τα ζωικά κύτταρα για να παράγει κρέας μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, διαβεβαίωσε ότι το προϊόν της είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και η FDA συναίνεσε.

«Ο κόσμος γνωρίζει μια διατροφική επανάσταση και η FDA δεσμεύεται να υποστηρίξει την καινοτομία στην προμήθεια τροφής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση στελεχών της αρμόδιας εποπτικής αρχής. Προτού, πάντως, το εργαστηριακό κρέας βγει στην αγορά, πρέπει να δοθεί έγκριση από την υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων Food Service and Inspection Service του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Κοτόπουλο εργαστηρίου στο μενού της COP27 στην Αίγυπτο

Όπως μετέδωσε το NBC, κοτόπουλο εργαστηριακής προέλευσης σερβιρίστηκε στους συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μια ένδειξη ότι αυξάνεται η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με το κρέας της κτηνοτροφίας που έχει σημαντικές επιπτώσεις για την κλιματική αλλαγή, λόγω των πολλών εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» που εκλύονται στην παραγωγική αλυσίδα.

Company Experiments With Lab-Grown Meat To Keep Up With Future Of Demand

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ