- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τον Μέρντοχ τώρα τον εγκαταλείπουν και τα «μεγάλα πορτοφόλια»
Ποιοι άλλοι δεν τον στηρίζουν
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν τον στηρίζουν μεγάλοι δωρητές
Μετά τα μέσα ενημερώσης του Ρόυμπερτ Μέρντοχ τα οποία δεν θα στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο διευθυντής του επενδυτικού κολοσσού Blackstone, Στέφεν Σβάρτσμαν, έγινε ο τελευταίος πρώην υποστηρικτής του που ανακοίνωσε δημοσίως ότι οι ηγέτες «πρέπει να αναφέρονται στο σήμερα και στο αύριο, όχι στο χθες».
Ο ιδρυτής της Blackstone είναι ένας από τους πολλούς υψηλού προφίλ δωρητές που έχουν επικρίνει δημοσίως τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες, σημάδι της αυξανόμενης επιφυλακτικότητας απέναντι στην προσπάθεια του πρώην προέδρου να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Κεν Γκρίφιν, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Citadel, υποστήριξε δημοσίως τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ως τον προτιμώμενο υποψήφιο για το 2024. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο Γκρίφιν αποκάλεσε τον Τραμπ «τρεις φορές χαμένο».
«Θέλω να πιστεύω ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι έτοιμο να προχωρήσει», δήλωσε ο Γκρίφιν στο πρακτορείο. Ο Γκρίφιν έχει ήδη δώσει 5 εκατ. δολάρια στον ΝτεΣάντις, ο οποίος κέρδισε την επανεκλογή του με συντριπτική διαφορά στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ, ο Ρόναλντ Λόντερ, ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος καλλυντικών της Νέας Υόρκης και μακροχρόνιος δωρητής των Ρεπουμπλικανών, δεν θα υποστηρίξει επίσης την τρέχουσα εκστρατεία του Τραμπ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.
Ο Λόντερ δώρισε 100.000 δολάρια στο ταμείο νίκης του Τραμπ το 2017 και στη συνέχεια και πάλι το 2019 - εκτός από τις συνεισφορές του σε άλλες προεκλογικές πρωτοβουλίες των Ρεπουμπλικανών.
Ο Μέρντοχ «τορπιλίζει» την υποψηφιότητα Τραμπ
Η πλευρά του Μέρντοχ δυσαρεστήθηκε έντονα –και δεν το έκρυψε- από τις απογοητευτικές επιδόσεις των εκλεκτών του Τραμπ κατά τις ενδιάμεσες εκλογές. Η κριτική ήταν καυστική για τον «αποτυχημένο» Τραμπ που σέρνει τους Ρεπουμπλικανούς από το ένα φιάσκο στο άλλο.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο Guardian, η «αυτοκρατορία» του Μέρντοχ (Fox News, Wall Street Journal, New York Post) θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, εγκαταλείποντας τον Τραμπ και τη φθίνουσα πολιτική του επιρροή στην αμερικανική πολιτική.
Στέλεχος της News Corp με υψηλή θέση είπε στην i newspaper ότι «το ξεκαθαρίσαμε στον Ντόναλντ. Έγιναν μεταξύ συζητήσεις όπου ο Ρούπερτ κατέστησε σαφές στον Ντόναλντ ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.
Το μήνυμα υπέρ του ΝτεΣάντις έστειλε και ο Λάχλαν Μέρντοχ, ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα του Τύπου και διαφαινόμενος διάδοχός του στην ηγεσία των εταιρειών. Εξάλλου στην News Corp βλέπουν τον ΝτεΣάντις σαν μια «εξευγενισμένη» εκδοχή του Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.