- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επανεκλέχθηκε η Νικόλ Μαλλιωτάκη στη Νέα Υόρκη – Εξασφάλισε τέταρτη θητεία στο Κογκρέσο
Η πολιτική της πορεία και οι στενοί δεσμοί με την Ελλάδα
Τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο Κογκρέσο εξασφάλισε η Ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Μαλλιωτάκη, επικρατώντας στις ενδιάμεσες εκλογές της Νέας Υόρκης.
Την επανεκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξασφάλισε η Ελληνοαμερικανίδα Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη, διατηρώντας την έδρα της στην 11η εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η περιφέρεια περιλαμβάνει το Στέιτεν Άιλαντ και περιοχές του νότιου Μπρούκλιν, όπου η βουλευτής διαθέτει ισχυρή εκλογική παρουσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Associated Press που παρατίθενται στην εκλογική ενημέρωση, η Μαλλιωτάκη συγκέντρωνε 91.539 ψήφους (56,6%), έναντι 69.915 (43,2%) του Δημοκρατικού Μάικ ΝτεΣίλις. Η εκτίμηση του αποτελέσματος ανακοινώθηκε στις 04:26 της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, με καταμετρημένο το 84% των ψήφων.
Η νέα εκλογική επικράτηση ανοίγει τον δρόμο για την τέταρτη διαδοχική θητεία της στο Κογκρέσο, όπου εισήλθε το 2021 μετά τη νίκη της στις εκλογές του 2020. Είχε προηγηθεί η παρουσία της στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης από το 2011 έως το 2020.
Η πολιτική της πορεία και οι στενοί δεσμοί με την Ελλάδα
Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών και έχει ταχθεί υπέρ βασικών πολιτικών επιλογών του Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας βρίσκονται η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική. Έχει επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συγκοινωνιών στη Νέα Υόρκη, την οικονομική στήριξη των οικογενειών και την προστασία των ηλικιωμένων.
Washington, DC -Congresswoman Nicole Malliotakis (NY-11) joined on Tuesday members of the Congressional Hellenic Caucus and House Committee on Foreign Affairs in attending meetings with Prime Ministerof the Hellenic Republic, Kyriakos Mitsotakis, https://t.co/hp5lIMRnty https://t.co/ua8AUDsMEP
— Greek News USA (@GreekNewsUSA) May 18, 2022
Ιδιαίτερη θέση στην πολιτική της δράση κατέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος. Κόρη Έλληνα μετανάστη και Κουβανής, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ, Κύπρου και Ισραήλ. Παράλληλα, έχει εκφραστεί κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικράτησε κόντρα σε ένα από τα ισχυρότερα πολιτικά ονόματα στο Νιου Χάμσαϊρ
Ποιοι είναι οι Γκας Μπιλιράκης, Μάικ Χαριδόπουλος και Τζίμι Πατρόνις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να αποδέχεται το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, αλλά να αποποιείται την ευθύνη
Από τις σχολικές αίθουσες στη Γερουσία
Η πολιτική της πορεία και οι στενοί δεσμοί με την Ελλάδα
Ποιος είναι ο πάστορας που έγραψε ιστορία
Η σύγκρουση με τον Τραμπ και οι προκλήσεις της προεκλογικής εκστρατείας
Καθώς οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία
Mετά την βαρύτατη ήττα των Ρεπουμπλικανών
Παρά τα εκατομμύρια δολάρια που έριξε ο Μασκ σε αυτή την πολιτεία
Οι ψηφοφόροι ζητούν περισσότερα αντίβαρα στον πρόεδρο
Ρίχνει τις ευθύνες στους υποψηφίους
Οι Δημοκρατικοί ανακτούν τη Βουλή, σύμφωνα με τις προβλέψεις αμερικανικών μέσων
Νίκες για Ρόι Κούπερ και Τζον Όσοφ
Οι αναφορές της στο κύκλωμα Έπσταϊν και στο «κυνηγητό» από τον Τραμπ
Φόβοι για επανάληψη του χειμώνα του 2025
«Ένας υπουργός μιας χώρας όπως η Ισπανία δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του μετά από δύο δυστυχήματα σε λιγότερο από έναν χρόνο»
Η μάχη για τη Γερουσία στην πιο συντηρητική πολιτεία των ΗΠΑ αποκτά μεγαλύτερη σημασία
Aντίστροφη μέτρηση για τα exit polls
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.