Κοσμος

Σάλος στη Βρετανία από την κακοποίηση ηλικιωμένης με άνοια σε οίκο ευγηρίας (βίντεο)

Τι ανέφερε εκπρόσωπός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το βίντεο κακοποίησης ηλικιωμένης στη Βρετανία
© Screenshot/ YouTube

Βρετανία: 88χρονη με άνοια κακοποιήθηκε σε κέντρο φροντίδας - Βίντεο από την κρυφή κάμερα στο δωμάτιο της

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία βίντεο που δημοσιοποίησε ο Guardian και στο οποίο καταγράφεται η κακοποίηση που υπέστη μια 88χρονη γυναίκα με άνοια σε ένα πολυτελές κέντρο φροντίδας της χώρας.

Το υλικό από κρυφή κάμερα που τοποθετήθηκε στο δωμάτιο της ηλικιωμένης Ann King δείχνει μέλη του προσωπικού να την χλευάζουν και να την απειλούν, ενώ σε άλλο σημείο φαίνεται μια καθαρίστρια να χτυπά την 88χρονη με ένα πανί.

Τα παιδιά της ηλικιωμένης ήταν αυτά που τοποθέτησαν την κάμερα καθώς είχαν παρατηρήσει κάποια σημάδια κακοποίησης και ανησυχούσαν για την ευημερία της μητέρας τους. Σημειώνεται ότι η 88χρονη ζούσε στο εν λόγω γηροκομείο από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022.

Μάλιστα τα παιδιά της 88χρονης αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο, καθώς θεωρούν πως αυτό που συνέβη στη μητέρα τους δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Hidden camera reveals abuse by care home staff of dementia patient Ann King

Η Jayne Easterbrook, νοσοκόμα και ειδικός στην εκπαίδευση εργαζομένων στον τομέα της φροντίδας, σχολιάζοντας το βίντεο με την κακοποίηση της 88χρονης, χαρακτήρισε τους φροντιστές «επιθετικούς» και «βίαιους».

Η ηλικιωμένη γυναίκα πλέον βρίσκεται στο σπίτι, όπου τη φροντίζει η κόρη της.

Εκπρόσωπος του κέντρου φροντίδας καταδίκασε τη συμπεριφορά που επέδειξαν οι εργαζόμενοι απέναντι στην ηλικιωμένη γυναίκα. «Η συμπεριφορά τους ήταν κατακριτέα και κατώτερη από τα πρότυπα φροντίδας που παρέχουμε. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυρία King και την οικογένειά της και να διαβεβαιώσουμε την κοινότητά μας ότι αυτές οι ενέργειες διαπράχθηκαν από αδίστακτα άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ