- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές στη Βραζιλία: Ο Λούλα υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα - Η απάντηση Μπολσονάρου
Στις κάλπες προσέρχονται 156 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι
Εκλογές στη Βραζιλία: Ζαΐχ Μπολσονάρου εναντίον Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Οι Βραζιλιάνοι ψηφίζουν για πρόεδρο της χώρας.
Ημέρα εκλογών η σημερινή στη Βραζιλία. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ψήφισε σήμερα λίγη ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Όπως είπε, ελπίζει να δει τη χώρα του «να επιστρέφει στην κανονικότητα», εφόσον κερδίσει.
«Δεν θέλουμε μίσος, διχόνοια. Θέλουμε μια ειρηνική χώρα» υπογράμμισε ο 76χρονος Λούλα, φαβορί των εκλογών έναντι του απερχόμενου δεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Ο Μπολσονάρου ζητεί «καθαρές» εκλογές στη Βραζιλία
Από τη μεριά του ο Μπολσονάρου σχολίασε ότι «οι καθαρές εκλογές πρέπει να γίνουν σεβαστές», αφού πήγε και ο ίδιος να ψηφίσει.
«Αν οι εκλογές είναι καθαρές, κανένα πρόβλημα. Ας κερδίσει ο καλύτερος» επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας.
Λίγο νωρίτερα, στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με συνολικά 156 εκατομμύρια Βραζιλιάνους να καλούνται να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας.
Ο Λούλα είναι πιθανό να ανακηρυχθεί νικητής ήδη από αυτόν τον γύρο, αλλά ο Μπολσονάρου απειλεί εδώ και μήνες ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αν αυτές δεν είναι «διαφανείς».
Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία με διακύβευμα την προστασία του Αμαζονίου
Ο Μπολσονάρου έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για τη μαζική αποψίλωση στον Αμαζόνιο. Περιβαλλοντικές οργανώσεις τον κατηγορούν ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσε το ελεύθερο σε αγρότες και υλοτόμους να «αφανίσουν» με φωτιά και τσεκούρι ολόκληρες περιοχές από τον -κομβικής σημασίας- πνεύμονα πρασίνου του πλανήτη.
Παράλληλα, κατηγορήθηκε για αύξηση της εγκληματικότητας. Τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη άνοδο των ποσοστών οπλοκατοχής στη Βραζιλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Η ελληνική πυροβολαρχία εξουδετέρωσε επίθεση εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τρεις μήνες μετά την επίθεση που είχε οδηγήσει στην αναβολή της
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων που δεν συμπαθούσε τα παιδιά, και δεν ήθελε με τίποτα ένα δικό της — αλλά τα ήξερε όσο λίγοι
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.