- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της
«Δεν προβάλλουμε καμία διεκδίκηση»
Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της.
Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη», καταλήγει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του με την οποία ουσιαστικά απαντά στην ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα λίγη ώρα νωρίτερα το τουρκικό Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η τουρκική πλευρά κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομες» και «προκλητικές» ενέργειες στο Αιγαίο.
Υποστηρίζει, πιο συγκεκριμένα, πως «η Ελλάδα απομακρύνεται απο τη σοφία και τη λογική» και πως «έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα».
«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να αναπτύξει όπλα σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς έχουν κληθεί να υιοθετήσουν την κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η τουρκική πλευρά καλεί επίσης τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, μια απόφαση «που θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και που είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» όπως σημειώνει η Άγκυρα η οποία ωστόσο ζητά την ίδια ώρα από τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την “τδβκ”».
«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.