Κοσμος

Ιταλία: 7 και 15 Σεπτεμβρίου τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις βουλευτικές εκλογές

Η ανακοίνωση του Rai

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλίδα ψηφοφόρος στην κάλπη
Ιταλίδα ψηφοφόρος στην κάλπη (φωτογραφία αρχείου) © EPA

Ιταλία - βουλευτικές εκλογές: Οι ημερομηνίες των δύο ντιμπέιτ και οι δεσμεύσεις του Rai

Επίσημα ανακοινώθηκαν από την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία.

Η Rai θα φιλοξενήσει τα δύο ντιμπέιτ στις 7 και στις 15 Σεπτεμβρίου. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση πρόσθεσε ότι θα εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και αμεροληψία. Είναι πιθανό να οργανωθούν ανάλογα ντιμπέιτ και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Ιταλία - βουλευτικές εκλογές: Υποψήφια η Τζίνα Λολομπριτζίτα 

Ο θρύλος του ιταλικού σινεμά, η Τζίνα Λολομπρίτζιτα, θα είναι υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, στις 25 Σεπτεμβρίου, γιατί - όπως ανακοίνωσε- «έχει βαρεθεί τους πολιτικούς που τσακώνονται».

Η Τζίνα Λολομπριτζίτα θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ISP, μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι. Η 95χρονη σταρ του ιταλικού σινεμά, σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere della Sera, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι, και από τον «τρόπο που έκανε τα πράγματα, από τη μη χρήση βίας». 

Η Τζίνα Λολομπριτζίτα, ή Lollo όπως έγινε γνωστή ήταν μια από τις δημοφιλέστερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και sex symbol της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς. Υποδύθηκε την Εσμεράλντα δίπλα στον Άντονι Κουίν στην «Παναγία των Παρισίων» του 1956, υπήρξε «Η ωραία της Καλκούτας» του John Sturges και πρωταγωνίστησε στο «Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά» (1959) του King Vidor, με τον Γιουλ Μπρίνερ.

Στη συνέντευξή της είπε ότι ήταν «αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική» και τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει μέρος αυτής της ενέργειάς της «για σημαντικά πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου». Η τελευταία φορά που η Τζίνα Λολομπρίτζιτα επιχείρησε να μπει στην πολιτική ήταν το 1999, όταν κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως υποψήφια των Δημοκρατικών του Πρόντι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ