- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν σε Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: Να ξεκαθαρίσει άμεσα την θέση της για Σουηδία – Φινλανδία
Μετά την συνάντηση των δυο ανδρών
Μακρόν: Να έχει ξεκάθαρη θέση η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισημαίνοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η Τουρκία τη θέση της επί του ζητήματος.
Ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντικη Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.
Επανέλαβε επίσης την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ έχει χαρακτηρίσει πολλάκις «ως θεμιτές» τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια.
Αυστηρό μήνυμα ΕΕ σε Ερντογάν για Ελλάδα: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να αποκλιμακώσει τις εντάσεις
Ξεκάθαρο μήνυμα στην προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν αναμένεται να στείλουν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων στη Σύνοδο Κορυφής που θα λάβει χώρα 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το προσχέδιο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΕURACTIV οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων της Άγκυρας κατά της Αθήνας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «τη βαθιά του ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας» και υπογραμμίζει πως «Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ».
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει με βιώσιμο τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αντίγραφο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου των «27» στέλνοντας σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.