Κοσμος

Επιμένει ο Στόλτενμπεργκ: Αποδεκτές οι ανησυχίες της Άγκυρας για Σουηδία και Φινλανδία

Ο Νορβηγός αξιωματούχος είχε επαναλάβει την ίδια άποψη πριν περίπου 20 μέρες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γενς Στόλτενμπέργκ
Γενς Στόλτενμπεργκ © ΕPA Pool

Γενς Στολτενμπέργκ: Λογικές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Την θέση ότι οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, εξέφρασε εκ νέου σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος σημείωσε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο» κάποια χώρα μέλος να εκφράζει διαφορετικές απόψεις. «Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο ΝΑΤΟ, όταν υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη καθόμαστε κάτω και βρίσκουμε λύσεις», είπε στους δημοσιογράφους. «Είμαστε σε στενή επαφή με τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία», πρόσθεσε.

Η Φινλανδία και η Σουηδία επισημοποίησαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο NATO μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όμως η Άγκυρα διαμηνύει πως θα συναινέσει μόνο εάν εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Εκτός από το ζήτημα των «τρομοκρατών», η Τουρκία κατηγορεί επίσης τη Σουηδία και τη Φινλανδία ότι ανέστειλαν τις πωλήσεις όπλων στη χώρα από το 2019, ως αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ