Κοσμος

Στην Μπούκα της Ουκρανίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ (εικόνες)

Αντίκρισαν ομαδικούς τάφους με δεκάδες αμάχους που δολοφονήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ έφθασαν στην πόλη Μπούκα
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ έφθασαν στην πόλη Μπούκα @nexta_tv

Στην πόλη Μπούκα, στην Ουκρανία, βρίσκονται η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ. Οι πρώτες εικόνες. Οι δύο Ευρωπαίοι αντίκρισαν ομαδικούς τάφους.

Στη μαρτυρική πόλη Μπούκα στην Ουκρανία βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Η μικρή πόλη κοντά στο Κίεβο (βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας) έχει γίνει σύμβολο της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν στη μέση του δρόμου, στις αυλές σπιτιών και στα πεζοδρόμια. Οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αντίκρισαν ομαδικούς τάφους στην Μπούκα, όπου θάφτηκαν δεκάδες αμάχοι που δολοφονήθηκαν. Η σφαγή στην Μπούκα αποκαλύφθηκε μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ουκρανία.

Έρευνα για τη σφαγή στην Μπούκα της Ουκρανίας

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά και βρέθηκαν νεκροί στην Μπούκα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων είναι «το επόμενο στάδιο», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη, κοντά στο Κίεβο.

«Ο κόσμος είναι ήδη βαθύτατα σοκαρισμένος» είπε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, μιλώντας σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μπούκα. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας».

Ο Βρετανός διπλωμάτης έφτασε στην Μπούκα, συνοδευόμενος από τον Αμίν Αουάντ, τον συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση. Μαζί πήγαν μπροστά στο δημαρχείο, λίγα λεπτά αφότου υψώθηκε στη στέγη του και πάλι η ουκρανική σημαία, για πρώτη φορά μετά την κατοχή της πόλης από τους Ρώσους.

Ο Γκρίφιθς μίλησε με ένα στέλεχος του δήμου και στη συνέχεια πήγε πεζός στον μαζικό τάφο που έσκαψαν οι Ουκρανοί κοντά σε μια εκκλησία. Εκεί μίλησε για περίπου 20 λεπτά με έναν τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος του εξήγησε πώς σκοτώνονταν οι άμαχοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ