Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις στρέφονται στα ανατολικά (Live)

Απομακρύνονται άμαχοι από το Ντονμπάς

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένα οχήματα στα περίχωρα του Κιέβου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένα οχήματα στα περίχωρα του Κιέβου © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στρέφονται στα ανατολικά - Απομακρύνονται άμαχοι από το Ντονμπάς. Στην Μπούκα η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Για 44η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το Sky News ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερα παιδιά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από ρωσικές δυνάμεις. Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο εξαιτίας του πολέμου που προκαλεί κλυδωνισμούς στις αγορές σιτηρών και φυτικών ελαίων.

Χάρτης του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις

22.45 Βρετανία: Ο υπουργός Μεταφορών συστήνει στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες για λόγους ασφαλείας, ύστερα από την απόφαση της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να συμπεριλάβει τη Ρωσία σε μια «λίστα επιτήρησης» (για θέματα ασφαλείας των πτήσεων), όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

22.15 Νέα ονόματα ολιγαρχών στη λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Νέα ονόματα Ρώσων ολιγαρχών προστέθηκαν στη λίστα με τα πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τους ολιγάρχες Bogdanov, Deripaska, Rotenberg, Kerimov, και Shulgin, μεταξύ άλλων.

21.29 Μπάιντεν κατά Ρωσίας: «Φρικτή θηριωδία» στο Κραματόρσκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε μια «φρικτή θηριωδία», μετά τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σε βομβαρδισμό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

21.02 ΕΕ: Κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στις κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως μέρος ενός νέου πακέτου μέτρων που στόχο έχει να πλήξει τη ρωσική οικονομία, τους επιχειρηματίες και τους ολιγάρχες ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

20.50 ΕΕ: Κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στις κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως μέρος ενός νέου πακέτου μέτρων που στόχο έχει να πλήξει τη ρωσική οικονομία, τους επιχειρηματίες και τους ολιγάρχες ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

20.02 Ξεκίνησε η εκταφή πτωμάτων στην Μπούκα

Ιατροδικαστές ξεκίνησαν σήμερα την εκταφή πτωμάτων αμάχων από έναν ομαδικό τάφο στην ουκρανική πόλη Μπούκα, τυλίγοντας τα πτώματα σε μαύρους πλαστικούς σάκους. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι άμαχοι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

19.15 Ντονέτσκ: Συνεχίζεται η εκκένωση αμάχων παρά την επίθεση στο Κραματόρσκ

Οι άμαχοι θα μπορούν ακόμη να απομακρυνθούν από την περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη φονική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στην κρατική τηλεόραση.

18.45 Βρετανός αμυντικός αναλυτής: «Οι Ρώσοι πιέζουν πολύ σκληρά»

«Με την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ οι Ρώσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους Ουκρανούς να μετακινήσουν στρατιωτικά υλικά και στρατεύματα», δήλωσε στο Sky News ο αναλυτής σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, Μάικλ Κλαρκ. 

18.05 Στην Μπούκα η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, επικεφαλής της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε σήμερα στην Μπούκα, την μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η φον ντερ Λάιεν, η οποία συνοδεύεται από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο ως ένδειξη υποστήριξης στην Ουκρανία. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να δουν τους ομαδικούς τάφους στην Μπούκα όπου θάφτηκαν δεκάδες αμάχοι που σκοτώθηκαν στις μάχες.

17.50 Σχέδιο του ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Ουκρανία

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) κατευθύνει τις επιχειρήσεις αρωγής στην Ανατολική Ουκρανία και σχεδιάζει την αποστολή αυτοκινητοπομπών βοήθειας στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι μάχες στρέφονται προς τα εκεί. «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχουμε στον σχεδιασμό μας να πάνε αυτοκινητοπομπές εκεί ήδη την ερχόμενη εβδομάδα. Το αν θα γίνει ή όχι, εξαρτάται από την κατάσταση ασφαλείας» δήλωσε ο Γενς Λάρκε, ο οποίος χαρακτήρισε τις περιοχές που η Ρωσία έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες, «περιοχές αυξημένου ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος».

17.30 Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό

«Είδα ανθρώπους μέσα στο αίμα να μπαίνουν στον σταθμό, πτώματα παντού στο έδαφος, δεν ξέρω εάν ήταν χτυπημένοι ή νεκροί. Οι στρατιώτες έσπευσαν να μας πουν να εκκενώσουμε τον σταθμό, τα άφησα όλα εκεί» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Η συνέχεια ΕΔΩ

14.05 Και η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις στις δυο κόρες του Πούτιν

Η Βρετανία πρόσθεσε σήμερα τις κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον κατάλογο κυρώσεών της, ακολουθώντας την κίνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια, όπως τη χαρακτήρισε, να στοχοποιηθεί ο τρόπος ζωής αυτών που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.

13.45 Κρεμλίνο: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει στο «προβλέψιμο μέλλον»

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως αυτό που αποκαλεί ρωσική «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει στο «προβλέψιμο μέλλον» αφού επιτευχθούν οι σκοποί της και πως η εργασία γίνεται τόσο από τον ρωσικό στρατό όσο και από τους Ρώσους διαπραγματευτές για την ειρήνη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η Μόσχα καταλαβαίνει πως ορισμένες χώρες που είχαν προσπαθήσει να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη θέση υπέστησαν πίεση στη χθεσινή ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

13.30 Η Ρωσία αρνείται την ευθύνη για το χτύπημα στο Κραματόρσκ

Η Μόσχα αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

13.00 Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές των τροφίμων

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος «προκαλεί σοκ» στις αγορές σιτηρών και φυτικών ελαίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO, ο οποίος παρακολουθεί την μηνιαία διακύμανση των διεθνών τιμών ενός συνόλου βασικών διατροφικών προϊόντων, ανήλθε κατά μέσον όρο σε 159,3 μονάδες τον Μάρτιο, «στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ», όπως επισημαίνει ο οργανισμός.

12.35 Ζελένσκι: Απάνθρωπο χτύπημα από τους Ρώσους

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, ύστερα από την επίθεση στο Κραματόρσκ.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

12.05 Γεμάτος με γυναίκες και παιδιά ο σταθμός που χτυπήθηκε

Η Ουκρανή βουλευτής Λέσια Βασιλένκο είχε αναρτήσει χθες βίντεο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κράματορσκ, το οποίο δέχθηκε σήμερα το διπλό πυραυλικό χτύπημα με τουλάχιστον 30 νεκρούς.

11.45 Πούτιν: Στην Ουκρανία όλα εξελίσσονται όπως τα σχεδίασα

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε προχθές με τον Πούτιν έγινε αναφορά και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο ίδιος ο Πούτιν ήθελε να με ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τα γεγονότα στη Μπούκα αλλά και για τα σχέδιά του. Μου είπε ότι όλα εξελίσσονται όπως τα είχε σχεδιάσει» ανέφερε ο Βούτσιτς επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους λεπτομέρειες από την συνομιλία.

11.30 Μακρόν: Ο Πούτιν θέλει μια νίκη στο Ντονμπάς για την 9η Μαΐου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επικεντρώσει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία στις ζώνες των αυτονομιστών του Ντονμπάς επιδιώκοντας μια «νίκη» για την 9η Μαΐου, επέτειο της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν.

«Για τη Ρωσία, η 9η Μαΐου είναι εθνική εορτή, ένα σημαντικό στρατιωτικό ραντεβού και είναι σχεδόν σίγουρο πως, για τον πρόεδρο Πούτιν, η 9η Μαΐου πρέπει να είναι μια ημέρα νίκης», δήλωσε ο Μακρόν στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

11.15 Οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό - Πληροφορίες για 30 νεκρούς

Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας θύματα, όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

10.20 Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση αμάχων

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει σήμερα έως και 10 ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης που θέλουν να φύγουν από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι, στο νότιο τμήμα της χώρας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά οχήματα.

Οι 10 σχεδιαζόμενοι ασφαλείς διάδρομοι, που ανακοινώθηκαν από την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, βρίσκονται όλοι στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

10.00 Κύπρος: Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Ζελένσκι

Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης απευθύνθηκε στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου καλωσόρισε τον Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου.

09.30 Ο Καναδάς προχωρεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 2,7%

Σε μικρή αύξηση των αμυντικών δαπανών του θα προχωρήσει ο Καναδάς μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ θα επανεξετάσει τη συνολική αμυντική πολιτική του, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες η καναδική κυβέρνηση.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός προβλέπει επιπρόσθετες αμυντικές δαπάνες 5,89 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του 2022 και του 2023, αλλά και μεταξύ του 2026-27 για τις ένοπλες δυνάμεις.

09.15  Microsoft: Ρώσοι ετοίμαζαν κυβερνοεπιθέσεις σε Ουκρανία, Ε.Ε. και ΗΠΑ

Η Microsoft Corp ανακοίνωσε χθες ότι παρεμπόδισε προσπάθειες ηλεκτρονικών επιθέσεων από Ρώσους στρατιωτικούς κατασκόπους που επεδίωκαν να πλήξουν με κυβερνοεπιθέσεις στόχους στην Ουκρανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ΗΠΑ.

08.30 Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί πλήρως από τη βόρεια Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον αποσυρθεί πλήρως από τη βόρεια Ουκρανία προς τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, ανακοίνωσε η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Ορισμένες από αυτές τις ρωσικές δυνάμεις θα μεταφερθούν στην ανατολική Ουκρανία για να πολεμήσουν στο Ντονμπάς, ανέφερε το βρετανικό Υπ. Άμυνας.

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί πόλεων στα ανατολικά και νότια συνεχίζονται και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νοτιότερα από την πόλη Ιζίουμ, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχό τους.

 

08.20 Ο Ζελένσκι ζητά όπλα και σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία και να σταλούν περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του.

08.15 Η Ιαπωνία θα μειώσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως θα μειώσει προοδευτικά και εν καιρώ θα τερματίσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία, ενώ θα προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συντονισμό με τους συμμάχους της στη Δύση.

08.05 Πρόεδρος της Rusal: Να γίνει έρευνα για τους νεκρούς αμάχους στη Μπούκα

Ο πρόεδρος της γιγαντιαίας ρωσικής βιομηχανίας αλουμινίου Rusal κάλεσε χθες Πέμπτη να διενεργηθεί έρευνα για τους θανάτους αμάχων στη Μπούκα, τους οποίους χαρακτήρισε έγκλημα, και να τερματιστεί η «αδελφοκτόνος» σύρραξη που μαίνεται από την 24η Φεβρουαρίου.

Αν και η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μπέρναρ Ζένεφελντ, ολλανδός πολίτης, δεν θίγει το ποιος ευθύνεται για τους θανάτους αμάχων στο προάστιο αυτό του Κιέβου, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο μεγάλη ρωσική εταιρεία να σχολιάζει δημόσια την σύρραξη, που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

08.03 Οι ΗΠΑ αναιρούν το προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας & της Λευκορωσίας

Με ψηφοφορία στο Κογκρέσο, οι ΗΠΑ ακύρωσαν επίσημα το προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επιβολή τιμωρητικών δασμών σε βάρος των δύο κρατών.

08.00 ΠΟΥ: Πάνω από 100 οι επιβεβαιωμένες επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει πάνω από εκατό επιθέσεις εναντίον υγειονομικών δομών στην Ουκρανία και αξίωσε επειγόντως ανθρωπιστική πρόσβαση στη Μαριούπολη, που πολιορκείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

07.45 Σολτς: Να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε, το βράδυ της Πέμπτης, για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι τα γεγονότα πρέπει να εξιχνιαστούν και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

07.30 Ζελένσκι: Η κατάσταση στην Μποροντιάνκα είναι «πιο φρικτή» από ό,τι στην Μπούκα

Η κατάσταση στην Μποροντιάνκα - μια κωμόπολη βορειοδυτικά του Κιέβου - τον έλεγχο της οποίας ανέκτησαν πρόσφατα οι ουκρανικές δυνάμεις από τους Ρώσους εισβολείς, είναι «πολύ πιο φρικτή» από ό,τι στη Μπούκα, όπου σφαγιάστηκαν άμαχοι, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπάρχουν περισσότερα θύματα» σε αυτήν τη μικρή κωμόπολη σε σύγκριση με τη Μπούκα - που βρίσκεται επίσης βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας - τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

07.15 Ε.Ε.: Πέμπτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Η απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία και η απαγόρευση πρόσβασης στα λιμάνια της Ε.Ε. για ρωσικά πλοία είναι μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνει το 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο οριστικοποιήθηκε από τους πρεσβευτές των χωρών-μελών στην Ε.Ε. (COREPER).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ