Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Ντονέτσκ-Λουχάνσκ

Δέκα νεκροί και έντεκα τραυματίες στο Χάρκοβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλάσματα στο Κίεβο
Χαλάσματα στο Κίεβο από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας © Ukrainian Ministry of Defence

Πόλεμος Ουκρανία-Ρωσία: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίσθηκαν στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίσθηκαν στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν επιθέσεις και να καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης, οχήματα και πυροβολικό, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε τακτικό δελτίο Τύπου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του Twitter.

Η προηγούμενη χρήση από τις ρωσικές δυνάμεις πυρομαχικών φωσφόρου στην περιφέρεια του Ντονέτσκ καθιστά πιθανή τη μελλοντική χρήση των πυρομαχικών αυτών στη Μαριούπολη, καθώς εντείνεται η μάχη για την πόλη, ανακοίνωσε η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, το γεγονός ότι η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε μη τηλεκατευθυνόμενες βόμβες μειώνει την ικανότητά της να πραγματοποιεί επιθέσεις ακριβείας σε στόχους κατά τις επιδρομές της και αυξάνει πολύ τον κίνδυνο περαιτέρω απωλειών μεταξύ των αμάχων.

Ουκρανία: 10 νεκροί και 11 τραυματίες στα πλήγματα του Σαββάτου στο Χάρκοβο

 

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον ένδεκα τραυματίστηκαν το Σάββατο γύρω από το Χάρκοβο και νοτιοανατολικά της πόλης αυτής της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

«Οι εισβολείς βομβάρδισαν πολιτικές υποδομές» στις τοποθεσίες Μπαλακλίγια, Πεσότσιν, Ζολότσιφ και Ντεργκάτσι και «ως τώρα, έχουμε ενημερωθεί για δέκα ανθρώπους νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 11 τραυματίες», ανέφερε ο Σινεγκούμποφ μέσω της πλατφόρμας Telegram. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» του ρωσικού στρατού.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία. Θέατρο συνεχών μαχών μεταξύ δυνάμεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας από την αρχή της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου, δεν έχει πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ