Κοσμος

Τimes Λονδίνου: «Σκοτώστε τους όλους» διέταξε Ρώσος διοικητής για τους αμάχους

Βάση ηχητικών υποκλοπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάιμς: “Εξολοθρεύστε τους όλους” ήταν η διαταγή Ρώσου διοικητή για τους Ουκρανούς αμάχους
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ένας Ρώσος διοικητής διέταξε τους στρατιώτες του να ανοίξουν πυρ και να «εξολοθρεύσουν» Ουκρανούς πολίτες σύμφωνα με τους Τimes του Λονδίνου.

Οι Times του Λονδίνου επικαλούνται το περιεχόμενο ηχητικών υποκλοπών από τις ρωσικές δυνάμεις που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία ασφαλείας του Κιέβου βάσει του οποίου ένας Ρώσος διοικητής διέταξε τους στρατιώτες του να ανοίξουν πυρ και να «εξολοθρεύσουν» Ουκρανούς πολίτες κοντά στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Σε μια ηχογράφηση η οποία δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας, ακούγεται ένας Ρώσος στρατιώτης που δεν κατονομάζεται να λέει ότι «Υπάρχουν δύο άνθρωποι που βγαίνουν από το άλσος με πολιτικά [ρούχα]».

Τότε ακούγεται να του απαντά ο διοικητής του ουρλιάζοντας, «Εξολοθρεύστε τους όλους!» «Όλους!», προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία αν υπήρχαν μάχιμοι ή όχι στο σημείο.

Από τα σχόλια των στρατιωτών, συμπεραίνει η εφημερίδα, το περιστατικό πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών είπε, ότι ήταν εύκολο να υποκλαπούν συνομιλίες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων επειδή χρησιμοποιούν απαρχαιωμένο ραδιοφωνικό εξοπλισμό ή ακόμη και εμπορικά γουόκι-τόκι για επικοινωνία.

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να παραπονιέται ότι οι Ουκρανοί είναι πολύ περισσότεροι και οι ίδιοι δεν λαμβάνουν καμία υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Η [ουκρανική] ομάδα τους έχει 150.000 [στρατιώτες]! Και είμαστε 3.000 από εμάς, αν αυτό . . . Είναι αριστερά, δεξιά, μας περικυκλώνουν, γ***! Δεν έχουμε καμία υποστήριξη, καμία αεροπορία, τίποτα».

Η Βρετανία καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία ενώ σύμφωνα με τους Τάιμς, οι αρχηγοί του βρετανικού στρατού καταρτίζουν σχέδια για την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ