- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα
Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Βαρσοβία
Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε σαφές μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν κατά την ομιλία του στη Βαρσοβία.
Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου (26/03) στη Βαρσοβία.
«Μην σκεφτείτε καν να μπείτε ούτε μια ίντσα σε έδαφος του ΝΑΤΟ», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Όμως κατέστησε σαφές ότι η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία δεν απαιτεί από τις ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα. «Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στην Ευρώπη για να εμπλακούν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, οι αμερικανικές δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», είπε.
«Πρέπει να οπλιστούμε για μια μακρά μάχη ενώπιον μας», είπε ο Μπάιντεν, προτού διαβεβαιώσει τους Ουκρανούς: «Βρισκόμαστε στο πλευρό σας».
Μπάιντεν σε Ουκρανία: Βρισκόμαστε στο πλευρό σας
«Μην φοβάστε, ήταν οι λέξεις του πάπα Ιωάννη, μία φράση που άλλαξε τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αρχίζοντας την ομιλία του, σημειώνοντας ότι «η μάχη ανάμεσα στη Δημοκρατία και τον αυταρχισμό θα είναι μακρά και είναι μπροστά μας». «Η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελείωσε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», τόνισε.
«Είμαστε μαζί σας», είπε αναφερόμενος στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε προσωπικά κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν – τον οποίο νωρίτερα είχε αποκαλέσει «χασάπη» – υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «λέει ψέματα ότι “αποναζιστικοποιεί” την Ουκρανία και είναι κυνικός», ενώ αντιπαρέβαλε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος.
«Ο πόλεμος έγινε χωρίς καμία πρόκληση» είπε. Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πρόκειται για πραγματική πρόκληση για την τάξη πραγμάτων που επικράτησε μετά τον Β’ ΠΠ, έναν πόλεμο που κατέστρεψε την Ευρώπη και «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι εκεί».
Το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει τον Πούτιν είναι η τιμωρία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν. «Και για αυτό όλος ο κόσμος ενώθηκε για να επιβάλλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία θα μειωθεί στο ήμισυ μέσα στα επόμενα χρόνια και σύντομα δεν θα βρίσκεται καν στις πρώτες οικονομίες του κόσμου. Οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος εξισορρόπησης της στρατιωτικής βίας», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.