- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία
Σε εξέλιξη η συνάντηση των κεντροδεξιών κομμάτων
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ιταλικής δημοκρατίας.
Το έκανε γνωστό η βουλευτίνα της Φόρτσα Ιτάλια, Λίτσια Ροντζούλι, η οποία πληροφόρησε για την απόφαση του «μίστερ τιβί» τους επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, και του υπερσυντηρητικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.
Μέσω της Ροντζούλι, ο Μπελρουσκόνι πρόσθεσε ότι «το κόμμα του, μαζί με την υπόλοιπη κεντροδεξιά, θα προτείνει ένα νέο όνομα, ικανό να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση».
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταϊάνι τόνισε, παράλληλα, ότι «ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, θέση από την οποία ουδείς θα τον μετακινήσει» και ζήτησε «να μην γίνει κανένας ανασχηματισμός».
Τη Δευτέρα αρχίζουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα. Παρά την αντίθετη άποψη του Μπερλουσκόνι και του κόμματός του, αυτή την στιγμή, το κύριο «φαβορί» παραμένει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.
Η ιστορία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο, γόνος αστικής οικογένειας, γιος διευθυντή τραπέζης. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία «Εντιλνόρντ» επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου.
Στη 10ετία του ’70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.
Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκτά τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιέχονται κάτω από τον έλεγχο της «Fininvest», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του.
Όμως, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Είναι ο ιδρυτής του κόμματος Forza Italia.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.